Турция готви голяма "брадва" за туристите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:26 / 19.11.2019
896
Турският парламент гласува изменение на закона за данъците върху услуги, който предвижда въвеждането на данък от 2% за хотелски престой от 1 април 2020 г. Това заяви говорител на парламента.

"Парламентът прие някои изменения в закона за данъците върху услугите, включително такива за двупроцентен данък за настаняване. Останалите членове от закона все още се обсъждат", каза източникът.

Според него, след като законът бъде напълно приет, той ще бъде разгледан от специална комисия, която може да го приеме или изпрати за преразглеждане. "Едва след одобрението на комисията, документът ще се счита за напълно готов да бъде изпратен за подписване от президента. 

От своя страна президентът може да използва правомощията си за преразглеждане или отмяна на определени членове от закона. Все още не може да се каже кога ще бъде напълно приет от парламента и комисията и изпратен до президента", добави представителят на пресслужбата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).