В Малмьо събориха ромски лагер, бил нехигиеничен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:03 / 03.11.2015
949
Шведската полиция събори лагер за роми в Малмьо след многомесечни спорове между градските власти и около 200 роми, заселили се там без разрешение, предаде Асошиейтед прес.Десетки хора останаха в лагера, въпреки че през уикенда изтече срокът да се изнесат, след като местните власти обявиха, че лагерът е нехигиеничен и застрашава околната среда и здравето на хората в него. Някои от обитателите на лагера, съставен от набързо построени бараки върху изоставен индустриален терен, го напуснаха малко преди полицейската акция или веднага след началото й. Други обаче останаха и заедно с подкрепящи ги шведски активисти се опитаха да окажат съпротива и да попречат на властите да разрушат лагера.

След като булдозерите навлязоха в лагера и започнаха да разчистват бараките и каросериите от стари коли, намиращи се там, изгонените роми и техните поддръжници се отправиха в протестен поход към сградата на общината, предаде Шведското радио, цитирано от ДПА.

Общината на Малмьо предложи временен подслон на около 50 души, живеещи в лагера.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Роберт Фицо е с опасност за живота
Експерт по сигурността за стрелбата срещу Фицо: Изваден е духът о...
4 изстрела срещу словашкия премиер!
Словашкият премиер е ранен при стрелба
МВнР с много важно предупреждение за българите в Италия
Балкански синдром: Психолог за убийствения подарък, който родител...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).