В руската Дума: България е най-доброто място да приеме руските туристи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:45 / 25.02.2016
1234
България е на първо място сред дестинациите, подходящи да приемат руския туристопоток през 2016 г. Това каза ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов при представянето на страната ни в рамките на изслушванията в Държавната дума. На тях беше отчетено предимството на България като сигурна и спокойна дестинация.

"Руснаците са сред най-многобройните чуждестранни туристи в българските летни курорти и за нас като администрация е много важно да създадем най-добрите условия и да стимулираме повече техни пътувания към страната ни. Руските граждани до 16-годишна възраст, които идват на детски и организиран туризъм в България, ще получават безплатни визи, различни облекчения са предвидени и за собственици на имоти в България и лица, които са пребивавали в страната ни предишни години", заяви в парламента на Русия министърът ни по туризма Николина Ангелкова. Тя допълни, че визи се издават в 21 изнесени центъра в Руската федерация, като процедурите са ускорени максимално.

Очакванията са, че ръстът на руските туристи през летния сезон ще е между 20 и 30 %. Предвижда се увеличаване на чартърни полети от Москва, Санкт Петербург, Казан, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Перм, Челябинск, Волгоград, Самара, Уфа.

Изслушванията във Федералното събрание на Руската федерация се провеждат със съдействието на Федералната агенция по туризъм и с участието на депутати, представители на министерства и отраслови организации, които са пряко свързани с туристическата индустрия. Целта е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления като България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминиканската република. В слушанията участват всички заинтересовани страни.

Източник: Дарик


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Роберт Фицо вече не е с опасност за живота
Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
Гърция не спира да се тресе
Операцията на Фицо е била успешна, състоянието му е стабилно
Роберт Фицо е с опасност за живота
Експерт по сигурността за стрелбата срещу Фицо: Изваден е духът о...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).