Запознайте се с Беър - спасителят на коали в Австралия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 03.12.2019
1001
Пожарите в Австралия засегнаха огромна част от континента и причиниха множество щети. Коалите бяха обявени за функционално изчезнали, тъй като огънят е унищожил прекалено голяма част от естествения им хабитат. На помощ в търсенето на пострадали животинки и спасяването им се притече и едно много смело куче – бордър колито Беър.

Беър е на шест години и неуморимо претърсва засегнати от пожарите райони в търсене на пострадали коали. Той е част от специален екип, чиято единствена цел е да спаси максимално много екземпляри от животинския вид.

Беър е специално обучен да открива коали по миризмата им. "Това е едно от малкото кучета, които могат да открият жива коала само по нейната миризма“, обясняват от местната служба за защита на животинските видове.

Кучето е било оставено на техните грижи преди известно време, след като собствениците му преценили, че повече не могат да го гледат.

Специалното обучение на Беър го прави перфектният търсач на коали – той не иска да ги напада. "Беър е съсредоточен в наградата си, а именно – любимата си топка. Той няма никакъв инстинкт на хищник и щом намери жива коала не я напада“, поясняват гледачите му.

Пожари продължават да бушуват на територията на Австралия. Обявени са редица кампании за набиране на дарения за спасяване на местни животински видове, особено на коали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Светът се тресе: Регистрирано е поредното мощно земетресение
15 българи са арестувани в Испания
Спасиха 130 кита бяха в Австралия
Собственик на ресторант: Клиенти ядат от една порция, а други при...
Отиде си кралят на сръбските плескавици
Европейският парламент одобри законодателната реформа за по-ефект...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).