Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангелкова: За първи път има регистрирани чартърни полети от Франция към Черноморието ни
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 26.04.2016Коментари (0)1128
©
"Трябва да се намери адекватно решение за временните преместваеми обекти, поставени не по установения ред, на територията на Слънчев бряг с неизвестни собственици.", заяви кметът на община Несебър Николай Димитров по време на работна среща с министъра на туризма г-жа Ангелкова, туроператори, хотелиери и концесионери на плажа във връзка с готовността за предстоящия летен сезон.

Градоначалникът отправи и предложение, според което тези обекти могат да бъдат премахнати, без да се търсят собствениците им, само с писмо, изготвено по надлежния ред от "Слънчев бряг" АД, стопанисващ алеята, и изпратено до община, прокуратура и полиция. Така ще се съкрати пилеенето на време и средства, а ефектът ще бъде налице. Няма и да се изразходва финансов ресурс, тъй като тези временни обекти генерират отпадъци, за които не плащат. Община Несебър отделя за тяхното почистване между 500 и 700 хил. лв. всяка година.

По време на срещата относно организационна готовност на институциите в областта на туризма бяха повдигнати и въпросите за реда, сигурността и тишината. Кметът информира министъра, че е внесена докладна записка с предложение до Общински съвет да се намали с един час времето, в което може да се използва силна музика от заведенията от този сезон вместо до 24 часа, ограничението е в сила до 23 часа.

"За предстоящия сезон сме реорганизирали сметопочистването. Ще въведем тристепенен режим, като идеята е да се работи денонощно в Несебър - нова и стара част, Слънчев бряг и др.", информира кметът Николай Димитров, който бе домакин на срещата.

На базата на ранните записвания може да се направи прогноза за добър летен сезон, посочи още в началото на срещата Ангелкова. Тя информира, че се очаква ръст в броя на туристите от различни държави В сравнение с миналата година се очаква ръст от 30% на руските туристи и от 15 - 20% на немските. С около 40 на сто повече ще бъдат полските гости, а унгарците и чехите - с около 15 процента.

Ангелкова посочи, че за първи път има регистрирани чартърни полети от Франция и по нашето Черноморие ще почиват повече французи. По време на срещата министърът съобщи, че ще бъде организиран туристически панаир за представяне на България в центъра на Москва през юни. Руската страна ще съдейства за осигуряване на централна локация в столицата, където на открито ще можем да представим възможностите за туризъм, които страната ни предлага. Освен това предстои да се обяви процедура за организиране турове с журналисти от Русия, чрез които да се разкрият достойнствата на почивката у нас.

Според данни от Асоциацията на руските туроператори, България е в топ 3 на най-предпочитаните дестинации, като пред нас са само Гърция и Кипър, информира още Ангелкова.

Във връзка с очакванията за висок сезон, министърът на туризма апелира към представителите на сектора да полагат усилия, за да се запази високо качество на услугите и туристите, които това лято са предпочели нашето Черноморие да се завърнат отново, тоест да се гарантира устойчивост на резултатите в сектора. Тя предложи, по подобие на курорта "Златни пясъци", и на територията на община Несебър да има изнесено звено на Регионалната здравна инспекция, което да работи денонощно и да следи нивата на шума. Целта е да се реагира на място при възникване на проблеми. Във връзка с важните поправки към закона за туризма, които още са в процес на създаване, присъстващите представители на туристическия бранш бяха призовани да бъдат активни и инициативни.

По отношение на сигурността на туристите през лятото кметът Николай Димитров информира, че община Несебър работи в добър синхрон с полицията. През лятото тук идват командированите полицаи, като това е съгласувано с Министерството на вътрешните работи. Директор на ОДМВР Бургас - Калоян Калоянов, също говори по темата сигурност, като сподели, че е поискана по-голяма бройка командировани полицаи във връзка с очакванията за ръст на туристите. Той информира също, че е поискано да бъдат на разположение и полицаи, специализирани в разкриването на определен вид престъпления. На срещата стана ясно, че за да се осигури охраната на курортите, съвместно с българските полицаи ще патрулират и техни колеги от Германия, Румъния и Чехия.

Директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Васил Василев също сподели, че ръководената от него институция има готовност да предстоящия сезон и припомни някои важни аспекти, свързани с превенцията на пожари.

Срещата в Несебър бе инициирана от министъра на туризма и на нея присъстваха общински съветници, представители на Съюз на собствениците "Слънчев бряг", "Слънчев бряг" АД, СНЦ "Клуб на хотелиерите" - Несебър, представители на полиция, пожарна и прокуратура, концесионери на плажната ивица, туроператори.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Парламентарни избори 2024
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Стрелба по Роберт Фицо
Либерализъм и консерватизъм в Европа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: