Античен и средновековен град оживява в Деултум

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:53 / 11.08.2017
3446
"Ден на древен Деултум - врата към загадъчната Странджа" ще се проведе на 19 август в Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт", община Средец. Това е първото от поредицата събития, с които Община Средец и Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" в партньорство с Министерство на туризма ще отбележат две значими културно-исторически събития за региона и страната - 30 години Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" и 15 години от създаването на Общински исторически музей - Средец.

Програмата за отбелязване на двете годишнини включва анимации и възстановки, които ще покажат на посетителите, както богатата история на древния римски град, така и алтернативните форми на туризъм в наши дни. Ще се проведе и кръгла маса на тема "Слоу туризъм", която ще даде възможност на участниците в нея да дискутират по теми, свързани с възможниостите за различни форми на туризъм, които региона може да предложи.

Кулминацията на тържествата е събитието "Ден в древен Деултум - врата към загадъчната Странджа", което се организира от Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" с подкрепата на Община Средец и в партньорство с Министерство на туризма.
Идеята е събитието да се провежда всяка година, а целта е в Национален археологически резерват "Античен и средновековен град Деултум - Дебелт" да се създадат необходимите условия за развитие на диверсифициран национален туристически продукт, който да бъде промотиран на нашия и чуждите туристически пазари, който да се утвърди, като конкурентноспособна туристическа дестинация за устойчив целогодишен туризъм.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).