Депутат инициира срещи с пенсионери за превенция на телефонните измами

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:12 / 07.12.2017
1548
По инициатива на народния представител от ПП ГЕРБ - Бургас Ася Пеева в два поредни дни се проведоха срещи-дискусии с членовете на двата пенсионерски клуба в град Поморие на тема "Телефонните измами и как да ги разпознаем и избегнем".

Срещите са организирани съвместно с началника на Районно управление на полицията в Поморие - гл. инспектор Георги Куцаров.

Въпреки постоянния информационен поток, който тече по медиите затова как да се предпазим от телефонните измамници, се оказва, че отново и отново има измамени възрастни хора с немалки парични суми. С множество примери главен инспектор Георги Куцаров описа основните способи, с които си служат измамниците и даде насоки как да се действа в случай на опит за телефонна измама.

На свой ред някои от присъстващите споделиха, че вече са ставали жертва на подобен инцидент.
"С наближаването на Коледните празници се очаква да зачестят и опитите за телефонни измами, именно затова решихме да направим тези срещи преди тях", заяви Ася Пееева и пожела на възрастните хора спокойно посрещане на предстоящите празници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).