Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутати информират възрастните как да се пазят от алоизмами
Автор: Екип Burgas24.bg 10:27 / 20.12.2017Коментари (0)1235
©
Действителни случаи от практиката си и най-често използваните примамки от телефонните измамници представиха пред пенсионери от Царево началникът на Районното управление в града Красимир Киров и колегата му от група "Криминални престъпления" Георги Дуков заедно с народния представител от ГЕРБ Диана Саватева.

Пенсионерският клуб в Царево е третият в областта, в който през последните седмици се провежда среща във формат служители на МВР - депутат от ГЕРБ, чиято цел е превенция срещу телефонните измами. Началото бе поставено в Поморие по идея на народния представител Ася Пеева.

Дори интелигентни и информирани хора могат да попаднат в мрежата на ловките алоизмамници трябва да използваме различни форми и всеки повод, за да предпазим най-уязвимата група - възрастните хора, коментира Диана Саватева, която е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 44-ото Народно събрание.

Красимир Киров разказа как криминалистите от РУ-Царево са успели буквално за няколко часа да предотвратят измама за солидна сума пари и да я върнат на пострадалото семейство. Това е най-бързо разкритата алоизмама на територията на страната. Случаят бе сред най-широко отразените в медиите през лятото, а жертвата в него бе дете.

Членовете на пенсионерския клуб споделиха в какви рискови ситуации са попадали самите те. Оказа се, че възрастните хора са под прицела не само на телефонните престъпници, но и на мошеници, които обикалят малките селца из Странджа и предлагат ремонти първоначално на ниски цени, но в хода на работата увеличават сумите няколкократно.

Полицаите им дадоха кратки указания как да постъпват в такива случаи и ги посъветваха да се възползват не само от познатия номер за спешни случаи 112, но и от телефона на Районното управление в града 0590/52005.

"Много харесах идеята за срещи очи в очи на пенсионерите с представители на полицията и с депутат, затова реших да се присъединя към нея, като журналист съм работила по доста случаи, част от които споделих в Царево. Призовах всеки един от присъстващите, ако получи съмнително обаждане, да си спомни за този наш разговор и изпълни препоръките на криминалистите", обобщи Саватева.

Следващата среща от инициативата "Заедно срещу алоизмамниците" ще бъде на 28 декември в пенсионерски клуб в бургаския ж.к. "Изгрев". В нея ще се включи и пресаташето на ОДМВР - Бургас Цветелина Рандева.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: