Дойчин отива на съд за катастрофа с жертва на пътя край Карнобат

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:43 / 21.01.2019
3718
Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Дойчин М. Той е обвинен за това, че на 26.10.2016г. на Автомагистрала "Тракия“, общ. Карнобат, по посока на движение от гр. София към гр. Бургас, при управление на мпс - джип, нарушил правилата на движение по пътищата, като с деянието си по непредпазливост причинил смъртта на жена – престъпление по чл.343, ал.1, б. "в“, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

Движейки се по автомагистралата, обвиняемият пропуснал отбивката  за гр. Карнобат.  По същото време по-назад в дясната лента за движение в посока гр. Бургас, се движел лек  автомобил "Фолксваген“, управляван от съпруга на пострадалата. На предна дясна седалка до него пътувала самата пострадала. Двамата се връщали от почивка. Свидетелят намалил скоростта на автомобила  до 89 км/час, тъй като приближавали разклона за гр. Карнобат.

Той бил изпреварен от  лек автомобил  "Рено“, в който пътували двама мъже (също свидетели), които видели джипа, който се движел пред него на заден ход в активната дясна лента за движение. Аварийните светлини на джипа не били включени. Такова движение било неочаквано  за мъжът, управлявал "Рено“ –то, той бил изненадан от тази опасна ситуация. Дистанцията между двата автомобила бързо се скъсявала и нямал време да подаде ляв мигач, а рязко отклонил автомобила си наляво, като успял да заобиколи джипа без съприкосновение между тях.

Едва тогава се открила  видимостта на водача на автомобила, в който пътувала пострадалата. Джипът се движел в дясната част на дясната лента назад със скорост 10 км/час. Водачът на "Фолксваген" - ът нямал време за аварийно спиране. Само успял да завие волана наляво и отклонил автомобила си около 50 см, но не можал да избегне сблъсъка. Настъпил удар, в резултат от който настъпила смъртта на жената.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си на 22.01.2019 г.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
23.05.2019 Затвор за шофьор, сътворил меле на магистрала "Тракия" край Карнобат, при което загина жена
22.01.2019 Дойчин не се призна за виновен за катастрофата, причинила смърт край
Карнобат
Още новини от Регионални новини:
Родното море "изхвърли" писмо в бутилка изплува, посланието ще ви...
Несебър вече гъмжи от туристи
30% от хотелите в Слънчев бряг отварят днес
Готов е мостът от Царево за къмпинг "Нестинарка"
Откриха скелет на гигант в Дебелт
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).