EVN отговори: Сами сте си виновни за спирането на тока

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:39 / 24.07.2008
736
Курортите сами са си виновни за зачестилите прекъсвания на електричеството, а подобни случаи ще има и в бъдеще. Това е есенцията, която се съдържа в официалната позиция на австрийската EVN по повод спиранията на тока в Слънчев бряг и околните селища, изпратена до Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Вчера частниците и EVN трябваше да обсъдят на съвместна среща как в бъдеще да се избягват инциденти като този от 5 юли, когато курортите стояха над 6 часа без ток. Наместо представители на австрийците обаче на срещата пристигна писмо на EVN. В текста се преповтарят обясненията, с които EVN се оправда - че техниците сами прекъснали електропровод, за да включат мобилна станция, която да подсили захранването. По-надолу обаче цялата вина за инцидента и евентуални подобни случаи в бъдеще се хвърля върху самите хотелиери.

"Тревожната тенденция на бурно, диспропорционално и неконтролирано развитие на отделни места без ясна стратегия за развитие на инфраструктурата в целия й аспект е основната причина подобни ситуации да възникват и на други места", пише в писмото. След провала на вчерашната среща Съюзът на собствениците реши да задвижи съдебна процедура срещу EVN.

"На първо време упълномощихме нашите адвокати да заведат колективен иск срещу фирмата, който ще бъде последван от индивидуални искови молби от всички хотелиери и собственици, които смятат, че са претърпели щети от липсата на ток", заяви зам.-шефката на съюза Мария Инджова. Тя бе искрено учудена от текста в писмото на EVN. "Как може да хвърлят вината за липсата на ток върху "бурното развитие", след като за всеки новостроящ се обект е нужен съгласувателен подпис и от ВиК, и от енергото. Значи веднъж те са съгласни с постройките, а след това се оправдават с тях", възкликна Инджова.

Източник: в. "Сега"


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
05.08.2008 EVN не иска да плаща за щети в Слънчев бряг
05.08.2008 Областният се срещна с представители на туристическата камара
05.08.2008 Собствениците на хотели в Слънчев бряг на тайна среща с EVN
23.07.2008 Собствениците на хотели в Слънчев бряг ще съдят EVN
23.07.2008 EVN иска отлагане на дебата с хотелиерите за спиранията на тока
23.07.2008 Хотелиерите обсъждат спиранията на тока в Слънчев бряг
Още новини от Регионални новини:
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).