Екшън в Ямбол! Пиян циганин събори полицай с юмрук в лицето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
10:44 / 10.09.2017
4430
Униформен служител на РУ "Полиция" Ямбол е пострадал при опит да усмири видимо пияна тълпа роми, празнуващи под акомпанимента на чалга, носеща се от мощни високоговорителите на улица "Резовска" в квартал "Райна Княгиня". 

Полицейският патрул е откликнал на сигнали за нарушаване на общинската наредба, която повелява във времето между 15 и 16 часа в делничните дни да не се пускат силно музикални уредби, съобщава "Монитор". Дежурните пристигнали към 15:20 часа на 7 септември, опитите им да вразумят с думи пияната тълпа останали безрезултатни, наложило се да закопчаят с белезници най-буйните. 

Докато закопчавали тартора, 37-годишния Али М., негов родственик, 25-годишен наскоро излязъл от затвора мъж, нанесъл тежък удар с юмрук върху лицето на единия от полицаите и успял да го събори. Само бързата намеса на повикани в подкрепление униформени спасили колегата им от по-тежки наранявания. 

Биячът е задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане, повдигнато му е обвинение по член 131 ал 2 от НК. Районът около улица "Резовска" стана известен със сагата около многоетажния блок №20, завзет преди време от цигани, който се наложи да бъде съборен през 2012 година. Само за седмица служителите на РУ - Ямбол са посетили 37 адреса по сигнали за нарушаване на обществения ред, съставени са били 21 протокола за предупреждение на основание чл. 65 от ЗМВР и 15 акта по Наредба № 1 на ОбС - Ямбол. Основната част от сигналите са дошли от жители в североизточната част на областния град, където е и ромската махала.

Виж коментарите (8)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).