ГЕРБ: Обновеният път до манастира в с.Буково е поредният, успешен проект за областта

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:04 / 24.06.2021
1805
"Още един успешен, инфраструктурен проект вече е факт, а с него ще се повиши туристическата привлекателност на зоната за ТГС Пехливанкьой-Средец. С добри пътища се привличат инвестиции в регионите, подобрява се качеството на живот на хората в по-малките населени места. Рехабилитацията на пътния участък решава проблема с достъпа до известния лечебен извор в единствения все още действащ манастир в Странджа. Мястото е атрактивно и от гледна точка на културния туризъм – Светата обител датира от 12 век. Проектът е пример за широкообхватност – реконструиран е подстъпът към манастира, изградена е нова пешеходна пътека, както и заслон с барбекю, маси и пейки. В дейностите е включено още създаване съвместен цифров атлас на планинските извори в Странджа/Йълдъз“. Това разказаха кандидатите за народните представители от листата на ГЕРБ-СДС.

Жечо Станков, Димитър Бойчев и Андрей Рунчев присъстваха на официално откриване на пътната отсечка от с. Голямо Буково до манастир "Свети Живоприемни източник“. Поредният проект в област Бургас, между община Средец и турската община Пехливанкьой по Програмата за трансгранично сътрудничество, вече приключи. На церемонията присъстваха кметовете на община Средец – инж. Иван Жабов и на община Пехливанкьой  Хюсейн Ачъкел.

От ГЕРБ коментираха, че усилията при следващ мандат ще са насочени към продължаващата политика за подобряване на пътищата в област Бургас. В регионалната програма приоритет е и изграждането на четирилентов път Бургас-Средец.

Кметът инж. Жабов сподели, че един от важните пътища в Странджа планина е вече е придобил различен вид. "Една от целите на общинската администрацията е изпълнена – рехабилитиран път до единствения, действащ манастир в община Средец и в Странджа. Това е възможно с добро партньорство между двете общини, продължаваме да гледаме към други общи проекти“.

Кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС присъстваха и на пресъздаване на обичая за Еньовден от фоклорна група от средецкото село Момина църква.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).