Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Избраха новия съвет на директорите на "Слънчев бряг"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:59 / 04.05.2010Коментари (1)1496
© Burgas24.bg
Заради нередности в документацията на държавата имаше вероятност да бъде провалено извънредното общо събрание за смяна на борда на директорите на най-големият туристически комплекс у нас Слънчев бряг. Освен, че в залата не присъстваха новите членове сред документацията им липсваха и задължителните декларации за свързаност.

Старият съвет на директорите и изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Малина Стратиева бяха освободени в присъствието на 86 % от акционерите, или притежателите на 1 718 567 акции. 75% от акциите на дружеството са държавни. Освободените са Малина Стратиева, Младен Мутафчийски, досегашният представител на държавата Ели Анави, Кольо Колев и Пламен Александров.

Нередности в комплектоването на документацията от страна на държавата бяха на път да провалят смяната. От Туристическият холдинг акцентираха и върху липсата на декларации за свързаност на новите членове, както и върху липсата на всеки един от тях. Според Никола Борисов-юрист на "Слънчев бряг- холдинг" досега винаги са били представяни тези декларации. Борисов изрази и недоумение от неприсъствието на новоизбарните членове на СД. Според него това е осуетило нормалните разговори с тях и е ограничило липсата на информация относно бъдещите им планове за дружеството и най-вече за инфраструктурата.

Според Борисов единствената информация с кояо разполага за новоизбраните членове на СД е от биографиите им и документацията, която е била представена на събранието.

Според акционерите това е недопустимо, защото така преди години е направен опит в Съвета на директорите да бъде вкаран и приближен на Косьо Самоковеца. От холдинга поискаха и свидетелствата за съдимост на новоизбраните.

Представителят на държавата Любомир Илиев- държавен експерт в МИЕТ не успя да посочи официални мотиви за освобождаване на досегашното ръководство на най-големия туристически комплекс у нас.

Новият борд е от 5 члена - Мария Михалева- експерт в туристическа агенция, Соня Енилова, Константин Лефтеров-представител на община Несебър, която е основен кандидат за инфраструктурата на комплекса, заместник областния управител на Бургаска област Златко Димитров и Иво Маринов, който ще представлява държавата.

Новият СД трябва на свое заседание да избере изпълнителния директор на дружеството. По неофициална информация това ще е Мария Михалева. Кога ще бъде първото заседание на новоизбрания борд на директорите обаче никой не можа да каже.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Bourgas
премахни филтъра

0
 
 
Хайде Малинке, идват ти достойни заместници, ти се наяде добре, остави малко и за останалите, селянко :)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: