Кметът на Несебър откри традиционна изложба за Никулден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:38 / 06.12.2014
709
Кметът на община Несебър - Николай Димитров, откри традиционната изложба, организирана от Дружеството на несебърските художници, посветена на големия християнски празник Никулден. 

Тя се проведе в залата на градската галерия в Несебър и събра множество гости и почитатели на съвременното изобразително изкуство. 

Художниците представиха най-добрите си творби в сферата на графиката, живописта, пластиката и приложното изкуство. 

Изложбата се превърна в поредната илюстрация, доказваща афинитета на несебърските творци към качествени художествени творби, несъмнено зареждащи посетителите с жизненост и самобитната красота на енергията, вложена от вътрешния интелектуален и емоционален капацитет на авторите. 

"За мен е голямо удоволствие да съм тук и искам да благодаря на Дружеството на несебърските художници, тъй като те винаги са се отзовавали на всички мероприятия, а също така, те със своите произведения, са част от визията на община Несебър", каза в приветственото си слово Димитров. 

Той допълни още, че Общината полага средства, грижи и усилия, а дори и в условията на криза успява да подпомага разнообразни дейности и най-вече - творците и художниците, културата, социалната политика и др. 

"Винаги съм казвал, че община Несебър е стабилна във всяко едно отношение - инфраструктурно, финансово, културно, политическо, в социалната сфера и затова тя не води политика на оцеляване, а на планиране, дългосрочно развитие и растеж", каза градоначалника. 

Той завърши с това, че както досега, така и занапред Общината заедно с Общинския съвет, ще подкрепят всяко едно мероприятие като това. Димитров изтъкна, че община Несебър работи в синхрон с местния парламент и че така трябва да бъде - всички да са единни и задружни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (13):
07.12.2014 Никулденски курбан за здраве и благополучие раздадоха в Средец вчера
07.12.2014 В Несебър грейна коледното осветление
06.12.2014 97-годишен именник дойде пред Общината да се снима с адашите си за спомен
06.12.2014 Общинският съвет на Бургас проведе тържествена сесия днес
06.12.2014 Над 12 000 жители на Бургас и областта празнуват днес
06.12.2014 Кметът поздрави бургазлии за празника на града
Още новини от Регионални новини:
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"
Белезници за шофьор, седнал зад волана на кокаин
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).