Криминално проявен опита да избяга от ченгетата, оплака се от полицейско насилие!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:55 / 03.01.2019
2547
Във връзка с твърденията на 21-годишен криминално проявен мъж от село Росен, общ. Созопол, регистриран през 2012 и 2013 година за две кражби на акумулатори и гориво, за това че станал жертва на полицейско насилие, от полицията информират, че на база депозирана жалба в Районно управление – Созопол е заведена преписка, по която тече проверка. Към депозираната жалба към момента все още не е приложено медицинско свидетелство за нанесени телесни повреди.

Констатирано е, че 21-годишният мъж, движейки се с мотоциклет "Хонда 919", около 15.00 ч. на 02.01.т.г. в близост до село Росен, не се съобразил с полицейските разпореждания за спиране и проверка, а с висока скорост се отправил в посока село Веселие. С това си действие 21-годишният мъж за втори пореден път в рамките на няколко седмици се опитал да осуети полицейска проверка и да избяга, застрашавайки както собственото си здраве и живот, така и сигурността на останалите участници в пътния трафик.

С  включени звуков и светлинен сигнал служителите от Районно управление – Созопол последвали мотоциклета, като констатирали, че поставената му регистрационна табела е от друго МПС, с което е извършено престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК. Водачът успял да избяга и укрил мотоциклета, но същият впоследствие е издирен от служителите на Районно управление - Созопол.

Допълнително 21-годишният мъж с баща си се явил в Районното управление, като е задържан за срок до 24 часа. Откаран е до "Спешния център" в Созополската болница за медицинско освидетелстване, но изрично отказал, за което е изготвена надлежна документация.

По случая в Районно управление - Созопол е образувано бързо полицейско производство, като след приключване на действията по него около 19.00 ч. на 02.01.т.г. /три часа след задържането му/ 21-годишният мъж е освободен.

 Уточняваме, че и по двете досъдебни производства за кражби, образувани през 2012 и 2013 години, 21-годишният мъж е сключил споразумения с прокуратурата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).