Непълнолетен, но вече добър познайник на полицията! 17-годишен яхна "Мерцедес" на амфетамини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:01 / 26.02.2018
4637
Две бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества и поради неправоспособност са образувани в Районно управление - Карнобат срещу 17-годишния криминално проявен айтозлия З.В., който около 02.25 ч. на снощи е спрян за проверка от полицейски служители, докато шофирал по карнобатската улица "Св.св.Кирил и Методий" л.а. "Мерцедес 320", с бургаска регистрация.

Констатирано е, че водачът е неправоспособен, като шофира по време на едногодишния срок от административното наказание, наложено му за същото престъпление. З.В. е тестван за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. 17- годишният айтозлия е задържан за срок от 24 часа, като по случая са образувани две бързи полицейски производства.

Припомняме, че на 28 януари около 18.55 ч. служители от Районно управление - Айтос извършиха претърсване в дома на 17-годишния З.В., разположен на ул. "Орлово", като намериха и иззеха 37 топчета със суха зелена тревна маса - марихуана и електронна везна. З.В. бе задържан за срок от 24 часа. Извършени бяха множество процесуално-следствени действия, сред които претърсване и изземване, оглед на веществени доказателства, разпити на свидетели и др. Събраните до момента материали по случая бяха докладвани в Бургаска окръжна прокуратура.

Около 23.56 ч. на 31 декември 2015 год. по пътя от Айтос към Бургас, малко след Българово, вероятно поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътя и блъскайки се в крайпътната мантинела, л.а. "Пежо 106", с бургаска регистрация, с който се придвижвали четирима младежи - З.В., 15-годишен от Айтос, Д.С., 15 -годишен от Бургас, 17-годишния В.В. от Бургас и С.К., 19-годишен от Бургас. От инцидента на място загинал 17-годишния бургазлия, а 19-годишният С.К. е откаран в УМБАЛ - Бургас и настанен за лечение в отделение "Реанимация".

Констатирано е, че автомобилът е собственост на 29-годишен бургазлия, като е закупен от бащата на 19-годишния С.К. В резултат на допълнителни полицейски действия е констатирано, че колата е шофирана от 15-годишния тогава З.В., срещу когото вече е внесен обвинителен акт за причиняване на смърт по непредпазливост. Съдебното дело предстои да се гледа в Окръжен съд - Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).