Нискотарифна компания пуска целогодишни полети до Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:14 / 29.08.2017
18305
Нискотарифна компания пуска целогодишно полети от два европейски града до Летище Бургас от април. Предварителната договорка е те да се изпълняват два пъти седмично. Самолетите са с капацитет от 170 седалки. Така 340 души седмично ще имат възможност да посещават Бургас седмично. Това обяви председателят на Комисия по туризъм в Общинския съвет на Бургас Живко Табаков, предаде репортер на Burgas24.bg.

От разгледаната днес докладна записка става ясно, че кметът на Бургас Димитър Николов лично провел срещи с представители на най- големите low-cost компании, на които присъствали и представители на ръководството на "Фрапорт Туинстар Еърпорт" АД Бургас и председателят на Общински съвет Бургас. В резултат на това, една от компаниите е отправила предложение до Община Бургас за стартиране на двата целогодишни маршрута. Очакванията са освен финансова подкрепа, която "Фрапорт Туинстар Еърпорт" АД предоставя за новостартиращи авиокомпании, да се осигурят допълнително средства за маркетинг на Бургас и региона, в размер на 100 000 евро на маршрут, за период от 3 години.

Това е възможност за развитие на целогодишен туризъм не само за Бургас, но и за целия регион и при обединяване усилията на местната власт и бизнеса, финансирането ще бъде напълно постижимо. Наличието на редовни линии през зимния сезон, ще допринесе за увеличаване на заетостта в хотелите, ще осигури допълнителни клиенти за заведенията и търговските обекти в региона и безспорно ще има добавена стойност върху икономиката. Стимулирането целогодишни посещения на туристи в област Бургас, чрез реклама на региона в авиокомпаниите ще се изпълнява от съществуващото сдружение с нестопанска цел в обществена полза "Асоциация Бургаски залив", учредители на което са общините Бургас, Несебър Поморие и Созопол. Все още не е ясно останалите три общини с какви суми ще се включат, но дори и да не го направят Общинският съвет днес одобри да бъде дофинансирана тази разлика. Сумата, която заявява Община Бургас сега е 60 000 лв.

"Надявам се това да бъде едно добро начало и да се привлекат инвеститори от страна на бизнеса. Това е стъпка в бъдещето", сподели Табаков.

Какво още каза общинският съветник Живко Табаков - вижте в нашето видео!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).