Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд – Малко Търново
Автор: Екип Burgas24.bg 14:28 / 22.04.2016Коментари (0)1652
©
На проведено днес общо тържествено събрание на съдиите от Окръжен съд - Бургас, Районен съд - Бургас и Районен съд - Малко Търново, положи клетва и встъпи в длъжност съдия - Пламен Маринов Дойков. Той е назначен в Районен съд - Малко Търново по конкурсна процедура за първоначално назначаване в органите на съдебната власт. Съдиите от Районен съд - Малко Търново са двама по щат, поради което и в съответствие с чл. 79, ал.1 от Закона за съдебната власт, са включени към Общото събрание на Бургаския окръжен съд, със заповед на председателя на съда.

Гости на церемонията бяха Светла Петкова - член на Висшия съдебен съвет и Емилия Нашева - заместник-председател на Апелативен съд - Бургас. В събитието се включиха Боряна Димитрова - председател на Окръжен съд - Бургас, Яна Колева - председател на Районен съд - Бургас, Чанко Петков - председател на Районен съд - Малко Търново и магистрати.

Клетвата по встъпване в длъжност бе четена от съдия Чанко Петков - председател на Районен съд - Малко Търново.

Новоназначеният съдия Пламен Дойков се закле да прилага точно Конституцията и законите на Република България. Да изпълнява задълженията си по съвест и вътрешно убеждение. Да бъде безпристрастен, обективен и справедлив; да допринася за издигане престижа на професията и винаги да помни, че за всичко отговаря пред закона.

Обявени бяха също новите назначения в Окръжен съд - Бургас, на съдия Пламена Върбанова и съдия Валентина Кърпичева - назначени от Висшия съдебен съвет по конкурсни процедури за повишаване в длъжност и преместване от районен съд.

В официално обръщение към новоназначените съдии г-жа Петкова, отправи поздравление от името на Висшия съдебен съвет. Тя сподели: "Вашата мисия е да работите за утвърждаване на правовия ред в Република България; за защита на правата на гражданското общество и за съхраняване на националните и общочовешки ценности. Днес е особено важно обществото да е спокойно и сигурно, че в храма на Темида работят достойни и почтени хора, с високи морални и професионални качества и с чувство за дълг, отговорност и справедливост. Това е вярната посока към укрепване на доверието на българските граждани в съдебната система като гарант за законност.

От Вашата дейност като съдии зависи в най-голяма степен изграждането на положителния облик на съдебната власт като неотменна част от съвременното българско правово общество и от европейската правораздавателна система".
Преди да връчи поздравителните адреси на ВСС, Светла Петкова им пожелая здраве, сили, кураж и много успехи. Да бъдат креативни, инициативни, да мислят в перспектива, да вярват в себе си и да не спират да търсят.

"Нека уважението и респектът към Вашата работа на магистрати в тоги Ви съпътстват навсякъде в живота" каза г-жа Петкова и им пожела да сбъднат мечтите си в избора да свържат професионалното си развитие с правото като изкуство на доброто и справедливостта.

Съдия Пламен Дойков е работил като разследващ полицай в ОД на МВР - Велико Търново, РУ -Полиция Горна Оряховица. Мотива му да участва в конкурс за длъжността "съдия" и да заеме поста е работата с хората и помощта, която може да оказва на гражданите, от висотата на съдебната институция.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: