По фоторобот ще търсят близки на разкъсаната край Приморско жена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:47 / 12.03.2015
1315
Чрез фоторобот, изработен по намерените край Приморско човешки останки, ще се търсят близки на жертвата. Портретът се изработва и до дни ще бъде разпространен в страната заедно с информация за дрехите на разкъсаната жена.

Криминалистите се надяват чрез фоторобота и ДНК профил да стигнат до надеждна следа. При последното претърсване в гората край бившата Татова резиденция "Перла" е намерен шал. Не е сигурно обаче, че е бил на жената, която вероятно е бежанка.

Първите части от тялото бяха открити на 2 март. Семейство от Приморско с 2 малки деца се разхождало край пътя за тракийското светилище Беглик Таш. Майката вървяла напред и между дърветата съгледала крака с таз, единия полуизяден. Пребледняла, тя се върнала, прошепнала на мъжа си какво е видяла и бързо отвела децата.

При претърсване на 4 март са открити череп без долна челюст, лакътна кост и 6 поясни прешлена. Според съдебни медици те са на млада жена, висока около 170 см. Вчера стана ясно, че сред останките има и парчета кожа - бяла, гладка и добре обезкосмена, вероятно чрез лазерна епилация. Парчета от дрехи показват, че облеклото на жената е марково. Джинсовият панталон носел емблемата на "Макс Мара". Обувките, тип кецове, също били скъпи. Дали марките на дрехите са оригинални, не е ясно, каза д-р Галя Милева, шеф на катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ-Бургас.

ДНК профилът на непознатата се очаква до дни, изработват го в лаборатория към Областната дирекция на полицията. Той първо ще бъде пуснат в масивите на МВР, за да послужи за сравнение с ДНК материал от хора, които имат изчезнали роднини. Ако се наложи, ще се търси помощ от Интерпол.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
31.03.2015 Убитата рускиня била държавен служител в Пермския край
31.03.2015 Все още събират останки от Анна Леонтиева
05.03.2015 Намериха още части от разкъсания труп край Приморско
04.03.2015 Намериха части от човешко тяло край Приморско
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).