Полицаите от Камено са неподкупни! Осъдиха Мехмед, извадил 110 лв. да се почерпят!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
12:10 / 28.09.2022
14334
Окръжен съд – Бургас е осъдил Мехмед А. на 1 година "Лишаване от свобода". Наказанието е отложено за изпитателен срок от 3 години. Съдът е наложил на подсъдимия и глоба в размер на 1000 лв.

Окръжен съд – Бургас е признал Мехмед   за виновен в това, че на 1 април 2022 г. в Камено дал подкуп от 110 лева, на полицай. Шофьорът е искал да униформените да си затворят очите, че е бил пиян и не е използвал обезопасителен колан.

Делото е гледано по съкратено съдебно следствие.  Подсъдимият изцяло  е признал всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и е изразил съжаление и извинение за стореното пред съда.

"Окръжен съд – Бургас се ползва от доказателствата, събрани в досъдебното производство и направените самопризнания на Мехмед А. при постановяването на своята присъда.

Държавното обвинение поиска от съда да наложи на Мехмед А. наказание в размер на 18 месеца "Лишаване от свобода", което след редукцията от 1/3-та да бъде намалено на 12 месеца "Лишаване от свобода", отложено за изпитателен срок от 3 години. Прокурорът пледира и за налагането на глоба в размер на 1000 лв. Защитата изтъкна смегчаващите вината на Мехмед А. обстоятелства, неговото чисто съдебно минало, добрите му характеристични данни, трудовата му ангажираност. Адвокатът пледира за наказание, в размер на близък до минималния, което да бъде отложено за изпитателен срок.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок", съобщиха от пресцентъра на съда.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
30% от хотелите в Слънчев бряг отварят днес
Готов е мостът от Царево за къмпинг "Нестинарка"
Откриха скелет на гигант в Дебелт
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).