Поморие тържествено отбеляза най-светлия български празник

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:33 / 24.05.2023
640
Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е най-светлият български празник. В Поморие той бе отбелязан с много настроение и прекрасна програма, подготвена от ЦПЛР – Общински детски комплекс, съобщиха от пресцентъра на Общината. Тържеството започна с впечатляващо шествие на учители и ученици по главната пешеходна улица на града. Манифестацията премина под музикалния съпровод на барабанчици, а маршовата стъпка доведе редиците до пл. "Св.св. Кирил и Методий“. От откритата сцена на НЧ "Просвета 1888“ кметът Иван Алексиев приветства всички присъстващи и специално поздрави дългогодишната учителка в СУ "Иван Вазов“ – Поморие Мариана Маринова за високото отличие, което тя днес получи – националната награда "Неофит Рилски“. 

Директорката на ОУ "Христо Ботев“ – Поморие Петка Златинова също отправи своите благопожелания за празника, а след нея начало на богатата програма дадоха малките представители от Детски фолклорен танцов ансамбъл "Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов. В програмата се включиха децата от ДГ "Детелина“ с ръководители Дафина Асеникова и Мария Николова и от ДГ "Веселушко“ с ръководител Рада Петрова. Аплодисменти предизвика танцовият състав при ОУ "Христо Ботев“ с хореограф Велиана Дачева. Възпитаниците на училището изпълниха и обща песен заедно с гостите си по програма Еразъм – учениците от Зеберио, Баска автономна област- Кралство Испания. Още цвят в празника внесоха танците на "Ултравайлет Денс груп“ под ръководството на Виолета Киранова и двойките на Клуб по спортни танци "Блясък“ с треньор Веселин Тодоров. Концертът завърши с песен за приятелите на вокалната група при СУ "Иван Вазов“ с вокален педагог Светлана Вълкова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).