Поощриха дечица в инициатива за грижовно отношение към животните

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:27 / 28.07.2016
741
Кметът на Несебър Николай Димитров връчи почетни грамоти на участниците от детска градина "Моряче" в първите номинации за деца "Най-големият малък приятел на животните - BLFA I" на фондация "АФА - България". Представител на фондацията, организатор на инициативата, пък връчи на малките еко художници трета награда от надпреварата.

Проявата в образователното заведение в Несебър се превърна в истински празник за мъниците, защото малко преди раздаване на отличията възпитаниците на детската градина изгледаха с интерес поучителния летен театър "Кучето, което не можело да лае", представено от "Илкова театър". След това кметът Николай Димитров поздрави децата за тяхното старание, инициативност и творчество. Той им пожела още успехи за в бъдеще в проекти с добри послания, възпитаващи ги в духа на непреходните ценности и развиващи уменията им.

В подкрепа на идеята за един по-добър и грижовен свят за децата, кметът на Несебър постави своя отпечатък, направен по препоръка на мъниците от три цвята - жълт, зелен и син, върху лист хартия, който ще обогати короната на "Дървото на хармонията", част от еко инициативата. Директорката на ЦДГ "Моряче" Христина Стратиева също сложи своя отпечатък, решен в синьо, към "дървото".

В номинациите са се включили деца от 234 учебни заведения в 57 населени места, сред които и Несебър. Категорията, в която участваха децата от детските градини е "Еко художник". Задачата на малките участници е била да представят в свои рисунки грижовното си отношение към животните и природата.

Идеята за по-грижовен свят в утрешния ден на фондацията е била подкрепена от народните представители на България, а изложба с рисунки на деца от цялата страна е гостувала на няколко места в столицата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).