Предстои първият кулинарен фестивал "Вкус(на) Странджа"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:55 / 03.05.2023
612
Кулинарен и фолклорен фестивал подготвят в Малко Търново за края на месеца, предаде репортер на "Фокус". На 27 и 28 май в китното странджанско градче заедно ще се проведат Кулинарен фестивал "Вкус(на) Странджа" и Национален фолклорен фестивал "Хоро в Странджа". Събитията са организирани от Община Малко Търново. 

"Вкус(на) Странджа" се провежда за първи път, като основната идея е да бъдат подготвени, представени и дегустирани типични странджански ястия. По време на фестивала ще се проведат и няколко конкурса: "Най-атрактивен щанд", "Най-пивка ракия", "Най-напета мома" и "Най-напет юнак". 

Тогава за пети път ще се проведе и Фолклорният фестивал "Хоро в Странджа", който отново ще даде възможност за изява и представяне красотата на българските народни танци. Събитието няма състезателен характер. 

"На 28 май, в последната неделя на месеца, предшествайки празника на Св.св. Константин и Елена (по стар стил) и поставяйки край на месеца, наричан в Странджа "Костадински", ще се проведе панаирът на Голямата аязма. На този ден нестинарите от селата Българи, Кости, Кондолово, Граматиково и Сливарово отиват в местността Влахов дол, където се осъществяват пет нестинарски шествия с пет автентични нестинарски обреда", посочват от местната администрация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).