Премахнаха 50 незаконни магазина от алеята на плаж "Слънчев бряг-север“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:50 / 20.11.2017
2998
Доброволно са премахнати над 50 незаконни магазина на алеята на плаж "Слънчев бряг-север" по силата на договор на Министерство на туризма с новия наемател на ивицата. Причината е, че площта на обектите надвишава с 8 000 кв. м одобрената схема от министъра на туризма.

Премахването е започнало от началото на миналата седмица и продължи до днес. Общата площ на разрушените обекти е повече от 1200 кв. метра. Сред тях са група магазини от страната на плажа на алеята пред хотел "Глобус" и съоръжение за бънджи, магазини за дрехи и обувки пред хотели "Гларус" и "Чайка". Премахнати са незаконни обекти и в района около хотел "Хевън" и "Кариби бар", както и пред хотел "Ларго", "Астория", хотел "Дюн" и "Виктория палас".

Те не бяха разрушени в началото на лятото заради започналия активен сезон.

Припомняме, че в началото на 2017 г. беше определен нов наемател на плаж "Слънчев бряг-север". Срокът на договора с фирмата, която бе избрана да управлява ивицата, е 5 години, като за всяка от тях ще плаща на държавата такса в размер на 1,650 млн. лв. Цените на плажните принадлежности бяха намалени с 2 лв. до 8 лв. за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).