САЩ: Китай представлява по-голяма заплаха зa нас, отколкото Русия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:39 / 08.12.2020
813
Русия вече не е такъв силен съперник на САЩ, какъвто сега е Китай, заяви директорът на националното разузнаване на САЩ Джон Ратклиф по телевизия "Фокс нюз", цитирана от ТАСС и БТА.

"Русия не може да бъде такъв конкурент като Китай на най-мощната световна икономика - американската. Китай е втората по величина световна икономика, а Русия не влиза дори в първата десятка. Италия, Бразилия и дори щатът Тексас са по-големи икономики в сравнение с Русия", смята Ратклиф.

"Колкото и да е опасна Русия, тя не може да се конкурира с нас така, както Китай", добави шефът на националното разузнаване на САЩ, който координира дейността на всички 16 американски шпионски ведомства. Според него Китай представлява най-голямата заплаха за господството на Америка в икономиката, военната област и технологиите.

"Китай е изготвил много специфичен план за постигането на целите си. Те разбраха,че информацията е залог за доминиращо положение в света", обясни мисълта си Ратклиф. ТАСС припомня, че през септември аналогична позиция изложи и американският държавен секретар Майк Помпейо.

В интервю за телевизия "Фокс нюз" той заяви, че Китай представлява по-голяма заплаха за САЩ, отколкото Русия.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).