Само един от свидетелите по делото "Килърите" се яви в съдебната зала

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:08 / 10.11.2011
1581
Само един от двамата призовани за днес свидетели по делото "Килърите" се яви в съдебната зала. Частният съдия-изпълнител Силвия Косева е уведомила, че днес ще извършва публична продажба в Районен съд-Павликени. Съдът се разпореди да бъде поискана информация за това, дали Косева днес е била там. Показания преди обед даде Михаил Манолов - човекът, който е информирал полицията за убийството на адвокат Петър Лупов, извършено във Велико Търново на 25 март 2009 г. Той разказа, че сутринта на път за кварталния магазин е видял отворени вратите на гаража на адвокат Лупов, с когото се виждали по 2-3 пъти на седмица. Прибрал се вкъщи, където към обяд сестра му съобщила, че те продължават да бъдат отворени. Двамата отишли до гаража, където Манолов е видял разпилени от ляво на автомобила 2-3 гилзи и счупени стъкла, а вътре в колата - силуета на адвокат Петър Лупов. След като разбрал, че до този момент никой не се е обадил на полиция, той позвънил на телефон 166. Прокуратура и защита зададоха уточняващи въпроси, отнасящи се и до действията на неговата сестра - Цветанка Манолова, и мъжа с когото живее - Пламен Лаков, които вече дадоха показания на делото. След по-малко от два часа свидетелят Михаил Манолов бе освободен.

В началото на заседанието съдия Димчо Луков уведоми, че в 8.20 ч. днес е постъпила молба от Галя Бръмбашка. С нея тя уведомява, че не е могла да се яви при призоваването си като свидетел, защото е била в чужбина. Сега е в България, но отново й предстои излизане зад граница за неопределено време, поради което моли да бъде разпитана в най-скоро време. Съдия Луков обяви, че Бръмбашка ще бъде призована за утрешното заседание, след като по искане на защитата планираните свидетели Георги Стойчев и Георги Трифонов бяха отложени за по-късна дата. Защитата обаче поиска разпитът на Галя Бръмбашка да не бъде утре поради отсъствието на адвокатите Николай Беров и Ивета Анадолска. От прокуратурата възразиха с аргумента, че подсъдимите имат и други адвокати и правото им на защита няма да бъде нарушено.

Съдът ще се произнесе по искането на защитата при подновяване на заседанието в 13.00 ч. Тогава ще стане ясно и дали днес ще бъде разпитан втори свидетел.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
04.08.2021 Опитаха да убият свидетел по делото "Килърите"
24.08.2018 Туцо от "Килърите" заработвал в затвора като санитарка
24.01.2018 Прокурор с потресаващи разкрития за "Килърите"
01.12.2017 Доживотен затвор за трима от "Килърите"
18.06.2015 "Килърите" стоят зад най-малко 10 разстрела
27.08.2010 Пешо Сумиста събирал дългове на Митко Събев
Още новини от Регионални новини:
Жестока катастрофа в Руенско! Жена се бори за живота си!
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).