Шефът на Митницата: Има тежки нарушения във "Винпром Карнобат! Служители: Не ни оставяйте без хляб!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:29 / 22.09.2018
5369
"Искаме си хляба, искаме си заплатите"! "Кой затвори завода? Кой от най-високо ниво нареди по телефона"? Това са част от посланията, които служителите на "Винпром Карнобат" и техните семейства издигнаха тази вечер в знак на протест, предаде репортер на Burgas24.bg.

Хората настояват да бъдат допуснати до работните си места и са категорични, че няма да прекратят протестите, докато гласът им не бъде чут. Ако затварянето на завода продължи повече от 48 часа, работниците са готови да пренесат недоволството си в София.

Същевременно директорът на Митница Бургас Валери Стефанов заяви, че писмени заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на "Винпром Карнобат" са предоставени на членове на Управителния съвет на фирмата.

"В резултат на проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения, а за някои от тях има данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция", добави Стефанов.

Той обясни, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи. Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там са изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата.

Стефанов поясни, че в резултат на нарушенията се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа. Всички тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред. Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие, за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (32):
05.12.2019 Гешев за поведението на сина на Миню Стайков при ареста: Не живеем във времената на мутрите
05.12.2019 Арестуваха сина на алкохолния бос Миню Стайков
25.11.2019 Дадоха старт на делото срещу Миню Стайков
05.11.2019 Отрязаха мераците на Миню Стайков за излизане от ареста
14.05.2019 Алкохолният бос Миню Стайков шокира всички с решението, което взе в ареста
07.05.2019 Алкохолният бос Миню Стайков остава в ареста
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).