Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спяха изграждането крематориума между Камено и Българово
Автор: Иван Сотиров 12:28 / 24.07.2020Коментари (1)2273
©
Преустановява се подготовката по изграждане на Парк за кремация и урнополагане в землището на Камено. Това бе съобщено вчера от инвеститора на обекта Ворик Груп ЕООД на проведена среща с представители на бизнеса.

Кристиян Киров - управител на фирмата изтъкна, че това е продиктувано от форс мажорните обстоятелства в страната и света през последните месеци. Той посочи, като основно такова незатихващата пандемия с корона вируса, за която се очаква втора вълна през студените месеци, както и несигурната политическа обстановка в държавата. В следствие на горното голяма част бизнеса търпи огромни загуби, което пък обуславя предпазливостта на банковите институции да финансират компании.

За предстоящото обществено обсъждане, което е обявено за 28.07.2020 Киров уточни, че това е вече започната процедура предвидена още зимата, но в следствие на извънредното положение е била отлагана във времето и сега просто тя трябва да бъде завършена. 

 "След година или две, когато се очаква икономиката да започне да възстановява своите нива от преди кризата и банките не са така предпазливи в отпускането на кредити, ще възобновите ли проекта?", Киров отговори – "Едва ли, вложената инвестиция до момента не е малка, но мога да огранича загубите до тук."

Инвестиционното намерение на фирма "Ворик груп“ ЕООД за изграждането на "Парк за кремация и урнополагане“ е бизнес начинание, което трябваше да направи многомилионна инвестиция и разкрие нови 40 работни места в община Камено, като изгради крематориум от последно поколение отговарящо на всички екологични европейски изисквания. Подобни съоръжения са едва няколко в Европа. Напомняме, че инвеститора предвиждаше в комплексната доставка, която е от водещ немски производител, система за мониторинг на изпусканите газове без законодателството да го изисква, която регулярно щеше да подава информация към РИОСВ Бургас в реално време. Това се предвиждаше единствено и само за прозрачност и успокоение на част от местната общност, която е скептично настроена относно проекта в следствие на своята предубеденост или неосведоменост.

Инвестиция с подобни мащаби би била приоритет за всяка община, а за община с размерите на Камено си е като глътка въздух в усложнената икономическа обстановка, но пасивността на местната администрация също доведе до негативното развитие на това инвестиционно намерение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.07.2020 г.
0
 
 
И точно заради това ще ползваме услугите на крематориума във Врана .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: