В Приморско боядисват еднометрови яйца за Великден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:53 / 17.04.2014
801
С изложба, боядисване на еднометрови яйца, музика и много веселие Приморско отбеляза Възкресение Христово. Събитието, организирано от Община Приморско събра в центъра жители и гости на града.

Децата от СОУ "Н.Й.Вапцаров" и тази година развихриха своята фантазия, като подредиха Великденска изложба в сградата на Общината. Цветните великденски рисунки, предизвикаха голям интерес и хората се редяха на опашка, за да се докоснат до магията на детските творби. Истинска атракция се оказаха еднометровите декоративни яйца. Белите яйца, нашарени от малчуганите с различни цветове се превърнаха в приказна гледка. Кметът на Приморско Димитър Германов и председателят на Общинския съвет Миглена Барцулева също се включиха в забавленията на най-малките. Децата, багриха яйца, рисуваха с пастели и бои, а някой показваха талант с тебешири.

Празничната обстановка бе допълнена от подходяща музика, а жените от Пенсионерски клуб "Морска звезда" раздаваха за здраве домашно приготвени ястия и сладки. Центърът на морската община се превърна притегателно място за всички, които тачат най-големия християнски празник.

Част от празничната програма бяха и децата от ЦДГ "Русалка". Детската градина стана работилница за цветни яйца, а дървото пред сградата грейна с великденска украса.
Празничната програма продължава с фолклорен концерт "Камбани бият, Великден дойде" с участието на Квартет "Китен", ДТС "Приморче", ДФФ "Урдовиза", ТК "Астея" и Мъжка и женска битова група при читалище "Георги Кондолов" - гр. Царево, който ще започне от 19:00 часа на Амфитеатър Приморско.


Виж коментарите (0)

Още по темата (56):
30.04.2014 Лекари се обявиха за жертви на акция "Великден"
22.04.2014 Между 60 и 70 млн. лева са похарчени по време на Великденските празници
22.04.2014 Деца от СОУ "Йордан Йовков" участваха в благотворителни инициативи
22.04.2014 21 бебета проплакаха в МБАЛ-Бургас по Великден
22.04.2014 Днес е Светли вторник
21.04.2014 Патриарх Неофит: Нека вярата в Спасителя да ни вразумява
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).