Вижте снимки от взривовете по устието на река Велека

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
14:49 / 10.02.2023
3237
На 9 и 10 февруари т.г., след получен факс от Областният управител на град Бургас госпожа Мария Нейкова и след положителна резолюция от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, десет военнослужещи от формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси с ръководител капитан III ранг Димитър Стоянов от състава на Военноморска база-Бургас, проведе разузнаване за овладяване и преодоляване на настъпило природно бедствие в района на устието на река Велека, община Царево. Това съобщиха от пресцентъра н ВМС. 

В условията на тежка зимна обстановка, силен източен вятър със скорост 12-15 м/с и вълнение на морето 4-5 бала, бе извършен оглед на място и взето решение за провеждане на поредица от контролирани взривове за прокопаване на 25 метровата пясъчна коса, която е запушила устието на реката и възпрепятства естественото и отичане в Черно море.

В следствие на своевременните и професионални действия на формированието от Военноморска база-Бургас, се създаде канал, осигуряващ проходимостта на водата от река Велека през пясъчната коса към морето.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).