Вижте защо съдът отреди домашен арест за бабаита Ангел

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (14)
11:12 / 05.08.2016
2239
Районен съд - Карнобат в свое заседание от 04.08.2016 г. определи мярка за неотклонение "Домашен арест" на Ангел Радичев от гр.Карнобат.

Досъдебното производство е образувано на 02.08. 2016 г. по реда на чл. 212, ал. 2 от НПК срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, за това, че на 02.08.2016г. около 13.00 часа на магистрален път София-Бургас, непосредствено след отбивката за гр.Карнобат, неизвестен извършител извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно псувал Р. В., удрял автобуса, който В. управлява с пътници и отправял заплахи срещу шофьора престъпление по чл. 325,ал.1 НК.

В хода на разследването в качеството на обвиняем е привлечен Ангел Радичев за извършено престъпление по чл. 325,ал.2, предл. III, вр. ал.1 НК.

От представената справка от ОД на МВР Бургас е установено, че лицето има няколко криминални регистрации, три от които за хулиганство. Обвиняемият към настоящия момент не е осъждан и е с чисто съдебно минало.

При така установените от фактическа страна обстоятелства, съдът е приел че са налице предпоставките, предвидени в чл. 63 ал.1 и ал. 2 от НПК.

Карнобатският районен съд не е споделил направеното от защитника възражение, че деянието следва да се квалифицира като такова по чл. 325,ал.1 НК, наказуемо с лишаване от свобода до две години, тъй като действията на обв. Радичев се отличават с изключителна дързост, предвид факта, че деянието е осъществено през светлата част на деня на автомагистрала по време на летния сезон, който се отличава с интензивен трафик и пред множество хора.

При което съдът е приел, че е налице обосновано от доказателствата по делото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен.

По отношение на другата предпоставка - наличие на реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража, съдът е съобразил, че обв. Радичев не е осъждан, трудово ангажиран, има постоянно жилище, повдигнатото обвинение не касае извършване на тежко умишлено престъпление по смисъла на чл. 93, т.7 НК -обстоятелства, които водят до извода, че опасността да се укрие не е налице.

Съдът обаче е преценил, че обвиняемият е личност със занижен самоконтрол и склонен да разрешава възникналите житейски ситуации по начин незачитащ обществения ред и правата на останалите граждани, което води до извода, че спрямо него следва да бъде взета мярка за неотклонение, свързана с ограничаване свободата на придвижване, каквато се явява мярката за неотклонение "домашен арест".


Виж коментарите (14)

Още по темата (12):
05.12.2017 Магистралният бабаит Ангел Радичев се прояви и в Бургас! Потроши кола на оживен булевард в града!
05.04.2017 2 години пробация за магистралния бабаит Ачо Пеперудата
08.09.2016 Магистралният бандит остава под домашен арест, шофьорът на автобуса и той с вина
01.09.2016 Бабаитът Радичев: Искам да се извиня на пътниците и на шофьора на автобуса
09.08.2016 Връщат отново в ареста бабаита Радичев, журналистите били виновни
08.08.2016 Карнобатският джигит от АМ "Тракия" се извини за "супер селяндурската си постъпка"
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).