Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Стоичков през сълзи за Марадона: Простих му!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:53 / 27.11.2020Коментари (1)1177
©
Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков говори за приятелството си с аржентинската легенда Диего Марадона, който си отиде на 60-годишна възраст след претърпян инфаркт на 25 ноември. Гениалният аржентинец беше погребан в Буенос Айрес в близост до гробовете на родителите си.

Камата се включи ексклузивно в ефира на Нова телевизия от работното си място в Мексико. Той сподели през сълзи, че е простил на Марадона за това, че не дойде на големия му бенефис в София, макар до последно да е обещавал да пристигне.

"Аз ще запомня Диего с това, което беше на терена. Извън терена всичко е много лично. Възхищавал съм му се на играта, на головете, още от Мексико 86-та, когато бях на 20. Първият ми спомен от него е от Барселона. Мингея беше мениджър и на двама ни. Нашето приятелство не се купува, то се доказва във времето. И двамата сме правили грешки, но сме намирали общ език. Последният път, когато трябваше да дойде в София на бенефиса - не дойде. Впоследствие разбрах причината от него, което възприемам като най-чистата истина. Болката ще ми остане, но след нашия разговор му простих. Видях сълзите в очите му. Усетих болката му. 

Няма да забравя какви жестове е правил за семейството ми - баща ми, лека му пръст, майка ми и брат ми. Покани ни в дома си в Севиля. За мен Диего ще остане в паметта като човек, който се е борил за правдата. В последните години той не беше познатият на всички ни Диего. Той се затвори, почти нямаше приятели. Ние всички сме виновни. Не успяхме да го предпазим от лошите неща. 

Аз съм имал срещи с него и съм му казвал, че хората около него са лешояди, а не приятели. Те се възползваха от него. Това е най-голямата му грешка, че се обкръжи с такива хора. Той за мен остава приятел без граници. Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. И Господ видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно. Не ме карайте да сравнявам Меси и Марадона. Това не е хубаво - да се сравняват приятели, освен това са различни поколения футболисти. Всеки е дал много на футбола", каза още Камата, който се просълзи на финала на разговора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя говори като тиквата, има се за номер 1 на планетата рџ¤Ј
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нови медали за бургаската борба
Всички призьори на тазгодишната церемония "Футболист на годината"
Нефтохимик стартира с победа пролетния дял на шампионата
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Григор Димитров опасно близо до Арина Сабаленка

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: