Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Четири училища от Бургас участват в нестандартно събитие с ултамаратонеца Краси Георгиев
Автор: Стойчо Генов 12:22 / 13.05.2021Коментари (0)830
©
Четири училища от Бургас и техните ученици се включват в тренировки с ултрамаратонеца Краси Георгиев, “Заедно в час" и Chair Up, за да развият ценни умения, физическа активност и да подкрепят първото издание на благотворителното събитие “Предизвикай се с кауза".

Нестандартното събитие е първото по рода си, което провокира всеки желаещ да изпълни лично спортно предизвикателство в деня на 30 май в подкрепа на българското образование и работата на фондация “Заедно в час". За участие се изисква регистрация на сайта https://zaednovchas.bg/sport/, символично дарение за каузата и изпълнение на свободно заявеното предизвикателство до 30 май.

За учениците и децата регистрация на сайта не е необходима. За тях обаче има предвидена специална тренировъчна програма от екипа на Краси Георгиев и Chair Up. Програмата включва 5 минутни видеа с различни физически упражнения за развиването на техники за фокус и концентриране, енергизиране, справяне с напрежението, разпускане и раздвижване.

В рамките на шест седмици учениците и учителите получават по едно видео, което да използват в своите часове или в свободното време. През видеата те могат да подобрят физическото си състояние, настроение и умение за фокусиране и да се раздвижват ефективно по време на онлайн обучението. 

От Бургас в ученическото предизвикателство се включват ОУ "Св. княз Борис І", ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", СУ "Св. св. Кирил и Методий" и СУ "Константин Петканов", като това им позволява в края на май да спечелят с томбола специални награди - посещение от Краси Георгиев и Chair Up в тяхното училище, нови спортни топки и 3 тренировки по волейбол в зала Левски от Vlado Volley.

Общо 31 училища от цялата страна са заявили официално включване в предизвикателството, като това включва над 1000 ученици на различна възраст, които тренират всяка седмица с видеата на ултрамаратонеца.

Видеата са публично достъпни и във youtube канала на “Заедно в час", така че всички желаещи могат също да тренират и да се подготвят за своето предизвикателство с тях.

“Предизвикай се с кауза" вдъхновява вече стотици хора да се предизвикат на 30 май със спортно постижение в подкрепа на българското образование. В събитието ще се включат служители на различни компании с екипни предизвикателства, популярни спортисти, актьори, запалени любители на различни видове спорт и хора, които искат да се забавляват и да подкрепят кауза, в която вярват. Освен удовлетворението от изпълнено предизвикателство всички регистрирани участници участват и в томбола с над 100 страхотни награди - ваучери за преживявания, спортни артикули, тренировки и много други. 

Всички събрани дарения от “Предизвикай се с кауза" ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. Фондация “Заедно в час" вече 10 години работи за това, като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.
Още по темата: общо новини по темата: 11
27.09.2022
10.08.2022
29.07.2022
25.03.2022
24.02.2022
15.11.2021
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: