Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Спорт на макс през седмицата в Бургас
Автор: Иван Сотиров 14:34 / 22.06.2021Коментари (0)581
©
С настъпването на летния сезон драстично се увеличава броя на спортните мероприятия на територията на Община Бургас.

Всяко от тях ще донесе на участници и зрители множество емоции, с повишен адреналин.

Спорт на макс през настоящата седмица – от плажен волейбол, до ветроходство, фехтовка, футбол, триатлон и спортно ориентиране могат да наблюдават бургазлии и гостите на града.

Така ще е и в следващите летни месеци. Всички мероприятия са организирани с подкрепата на отдел "Спорт“ към Община Бургас.

За първи път ще бъдем домакини на националната верига по плажен волейбол. На 23 и 24 юни, сряда и четвъртък ще се проведе турнирът за юноши и девойки до 20 години. Щафетата в петък, събота и неделя поемат мъжете и жените. За тях Община Бургас е осигурила награден фонд от

5 000 лева. 2800 лева са за най-предно класираните 4 мъжки двойки от България. 2200 лева ще си разпределят четирите най-добри български двойки при жените. В надпреварата, която ще се проведе на Северния плаж имат право да участват и до 25 процента състезатели от чужбина. В основната схема ще се включат 16 двойки при мъжете и 12 двойки при жените.

Атрактивното състезание както за юношите и девойките, така и за мъжете и жените ще стартира във всеки от състезателните дни от 9:00 часа. Награждаването на 20-годишните е в четвъртък, след финалните срещи и ще започне между 16:00 и 17:00 часа.

В неделя, в същите часове наградите си ще получат отличилите се двойки при мъжете и жените. Освен паричните премии ще има купи, медали и предметни награди. Зрителите ще могат да наблюдават звездни и атрактивни двойки като братята Георги и Валентин Братоеви, Мирослав Градинаров- Милен Стоянов, Невен Нешев – Делчо Раев , Константин Митев - Бранимир Грозданов. Организатор е Комисията по плажен волейбол към Българската федерация по волейбол.

От четвъртък до неделя в Акваторията на Бургаския залив ще се изпълни с яхти, които ще участват в регатата "Черноморец Бургас 2021“ за детските и олимпийските класове.

Организатор е яхтклуб "Черноморец Бургас“. Национален турнир "Футболни звезди на България“ ще се проведе също от четвъртък до неделя. Той е за деца, разпределени в 7 възрастови групи, родени от 2008 до 2014 година. Футболните емоции са на СК“Изгрев“, СК“Звездичка Арена“, Игрища "Театър не мечтите“ в двора на университет

"Проф.д-р "Асен Златаров“ и СК“Диалог 359 Арена“. За купите ще спорят 45 отбора от София, Берковица, Добрич, Враца, Несебър, Сливен, Севлиево, Варна и бургаските "Черноморец“, "Нефтохимик“, "Бургас Спорт“, "Локомотив“, "Звездичка“ и "Звезденбург“.

За любителите на фехтовката, зала "Бойчо Брънзов“ от петък до неделя ще бъде домакин на международен турнир за деца до 12 години "Burgas Cup“ и Европейска купа за деца до 14 години. Началото е в петък от 12:30 часа, когато ще бъде откриването на международния турнир. В събота в 12:00 часа е награждаването на отличилите се на Европейската купа.

Организатори са Българската федерация по фехтовка и СК“Корсар“"Триатлон Бургас 2021“ ще привлече вниманието на бургазлии и гостите на града в събота и неделя. Включва плуване, колоездене и бягане.

Мястото е Северен плаж. Официалното откриване е в 9:00 часа в събота. В неделя награждаването е между 14:00 и 15:00 часа.

Организатор е Българската асоциация по триатлон.

В Морската градина до Пантеона в петък ще се проведе турнир "Купа Бургас“ по спортно ориентиране. Стартът е в 15:00 часа. В 17:00 часа ще започне церемонията по награждаване.

На 26 и 27 юни, събота и неделя е стартът на турнира по спортно ориентиране "Купа Странджа“. Трасето е в горите около село Ново Паничарево и Приморко.

Организатор е спортен клуб "Странджа“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: