Девойките на България до 14 г. са световни вицешампионки!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:43 / 08.08.2021
681
Девойките на България до 14 години се представиха повече от блестящо и завършиха на второ място на Световното първенство по тенис в Простейов (Чехия). 

Талантливите българки постигнаха пет убедителни победи на шампионата. Нашите момичета се наложиха в групата над Канада, Швейцария и Мексико, Южна Корея на четвъртфиналите и Словакия на полуфиналите.

Във финалната среща България отстъпи с 0-2 победи на Русия. На първенството участваха 16-те най-добри отбора на планетата.

Преди месец българките спечелиха второ място и на европейското отборно първенство. Йоана Константинова и Росица Денчева пък станаха европейски вицешампионки по двойки и на личното първенство.

Роси Денчева отстъпи с 3-6, 2-6 от Мира Андрева в първата среща с Русия. След това Йоана Константинова загуби с 4-6, 3-6 от водачаката в ранглистата на Тенис Европа Алина Корнеева.

България се представи в състав Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", Плевен), Росица Денчева (ТК "Плевен 90", Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локомотив", Пловдив), с капитан Велиан Бакалов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).