Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Защо чуждите треньори не се задържат в Лудогорец?
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 08.10.2021Коментари (0)970
©
Лудогорец реши да освободи поредния чуждестранен треньор, който водеше отбора и който се задържа по-малко от година на поста. Новината за отстраняването на Валдас Дамбраускас излезе броени часове преди шампионатния двубой с Левски. Водилият вече тима като временен наставник и досегашен асистент на литовеца Станислав Генчев трябваше да поема “орлите" на пожар. Поради тези обстоятелства не бяха малко тези, които потърсиха изненада със сезам залози в полза на “сините". Левски наистина успя да поведе, но Лудогорец показа, че все така е по-класният отбор и в крайна сметка спечели с 4:2.

Това обаче не отмени основния въпрос - защо вносните специалисти не се задържат за дълго в Разград. Литовецът Дамбраускас беше назначен през зимата и си тръгва след около 9 месеца на позицията. Същото се случи предишната есен с чеха Павел Върба, който отново дойде при прекъсването по време на студените месеци, но не дочака следващия януари. Още по-кратко останаха на поста португалецът Бруно Рибейро и бразилското светило Пауло Аутуори - назначиха ги през лятото и ги освободиха през есента. Обяснението защо се случи това е лесно - защото нито един от тях не успя да изпълни целта си.

Нито един от чужденците не успя да вкара Лудогорец в Шампионската лига

Това е основната цел на дългогодишния хегемон в родния футбол. “Орлите" два пъти пробиха в основната схема на най-силния клубен турнир на планетата, като и в двата случая бяха водени от български специалист - и през 2014-та, и през 2016-та начело беше Георги Дерменджиев. Всички опити след това в Разград да вдигнат нивото с привличането на наставник от чужбина се оказаха неуспешни. Но въпреки това от Лудогорец продължават да търсят основно задгранични варианти за тази работа.

В интерес на истината, Дамбраускас беше на крачка от това да изпълни задачата. Шампионите стигнаха до плейоф за влизане в групите срещу Малмьо, като загубата с 0:2 в първия мач не беше компенсирана в реванша на собствен терен (2:1). Един гол не достигна на българския представител в най-силния турнир, за да играе поне продължение в решителния двубой. Но все пак се видя, че Лудогорец отстъпва като качество на играта на шведския тим, а след това отпадане литовецът на практика получи жълт картон.

Слабият старт в груповата фаза на Лига Европа, където “орлите" се прехвърлиха след елиминирането им от ШЛ, на практика предреши съдбата му. Шампионите взеха само точка от първите си два мача, като загубиха у дома от Цървена звезда с 0:1. Това значително намали шансовете им да продължат в 1/8-финалите на този турнир, което вече разклати стола на Дамбраускас. Литовецът не беше оставен да довърши есенната кампания и не получи шанс да поправи грешките.

Въпросът е в каква посока ще погледнат сега в Разград. Очевидно с избора на чуждестранен треньор нямат късмет или им липсва умението да изберат правилния човек. Същевременно малцина са родните специалисти, които имат нивото да работят с такъв отбор. И нищо чудно скоро да видим отново внос на експертиза на скамейката на хегемона в българския футбол. Много специалисти биха приели да водят отбор като Лудогорец, който редовно участва в груповата фаза на турнирите, макар и доста по-често в Лига Европа, отколкото в бленуваната Шампионска лига. Но явно намирането на правилния човек засега не е лесна задача за ръководството на разградчани.
Още по темата: общо новини по темата: 140
08.08.2022
30.05.2022
29.05.2022
26.05.2022
25.05.2022
17.05.2022
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Алина Коломиец и Жана Пенчева с по един медал от "Жулиета Шишманова" в Бургас
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: