Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Защо чуждите треньори не се задържат в Лудогорец?
Автор: Екип Burgas24.bg 15:36 / 08.10.2021Коментари (0)994
©
Лудогорец реши да освободи поредния чуждестранен треньор, който водеше отбора и който се задържа по-малко от година на поста. Новината за отстраняването на Валдас Дамбраускас излезе броени часове преди шампионатния двубой с Левски. Водилият вече тима като временен наставник и досегашен асистент на литовеца Станислав Генчев трябваше да поема “орлите" на пожар. Поради тези обстоятелства не бяха малко тези, които потърсиха изненада със сезам залози в полза на “сините". Левски наистина успя да поведе, но Лудогорец показа, че все така е по-класният отбор и в крайна сметка спечели с 4:2.

Това обаче не отмени основния въпрос - защо вносните специалисти не се задържат за дълго в Разград. Литовецът Дамбраускас беше назначен през зимата и си тръгва след около 9 месеца на позицията. Същото се случи предишната есен с чеха Павел Върба, който отново дойде при прекъсването по време на студените месеци, но не дочака следващия януари. Още по-кратко останаха на поста португалецът Бруно Рибейро и бразилското светило Пауло Аутуори - назначиха ги през лятото и ги освободиха през есента. Обяснението защо се случи това е лесно - защото нито един от тях не успя да изпълни целта си.

Нито един от чужденците не успя да вкара Лудогорец в Шампионската лига

Това е основната цел на дългогодишния хегемон в родния футбол. “Орлите" два пъти пробиха в основната схема на най-силния клубен турнир на планетата, като и в двата случая бяха водени от български специалист - и през 2014-та, и през 2016-та начело беше Георги Дерменджиев. Всички опити след това в Разград да вдигнат нивото с привличането на наставник от чужбина се оказаха неуспешни. Но въпреки това от Лудогорец продължават да търсят основно задгранични варианти за тази работа.

В интерес на истината, Дамбраускас беше на крачка от това да изпълни задачата. Шампионите стигнаха до плейоф за влизане в групите срещу Малмьо, като загубата с 0:2 в първия мач не беше компенсирана в реванша на собствен терен (2:1). Един гол не достигна на българския представител в най-силния турнир, за да играе поне продължение в решителния двубой. Но все пак се видя, че Лудогорец отстъпва като качество на играта на шведския тим, а след това отпадане литовецът на практика получи жълт картон.

Слабият старт в груповата фаза на Лига Европа, където “орлите" се прехвърлиха след елиминирането им от ШЛ, на практика предреши съдбата му. Шампионите взеха само точка от първите си два мача, като загубиха у дома от Цървена звезда с 0:1. Това значително намали шансовете им да продължат в 1/8-финалите на този турнир, което вече разклати стола на Дамбраускас. Литовецът не беше оставен да довърши есенната кампания и не получи шанс да поправи грешките.

Въпросът е в каква посока ще погледнат сега в Разград. Очевидно с избора на чуждестранен треньор нямат късмет или им липсва умението да изберат правилния човек. Същевременно малцина са родните специалисти, които имат нивото да работят с такъв отбор. И нищо чудно скоро да видим отново внос на експертиза на скамейката на хегемона в българския футбол. Много специалисти биха приели да водят отбор като Лудогорец, който редовно участва в груповата фаза на турнирите, макар и доста по-често в Лига Европа, отколкото в бленуваната Шампионска лига. Но явно намирането на правилния човек засега не е лесна задача за ръководството на разградчани.
Още по темата: общо новини по темата: 140
08.08.2022
30.05.2022
29.05.2022
26.05.2022
25.05.2022
17.05.2022
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Време е за Олимпиада!
Официално: Александър Везенков се завърна в Олимпиакос
Страхотни коефициенти за изненада на Ботев срещу ПАО в Лига Европа
Еманюел Макрон покани Стефка Костадинова в Лувъра

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: