Помните ли го? Късметът отново се усмихна на Желко Петрович!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:17 / 24.11.2021
844
Късметът отново се усмихна на бившия треньор на Ботев (Пд) Желко Петрович. Черногорецът, който все още чака компенсация от 100 000 евро от "жълто-черните", е пред прага на нова сериозна крачка в кариерата си. Той бе назначен днес за временен треньор на националния отбор на Ирак, научи Plovdiv24.bg.

Това стана факт, след като нидерландската легенда Дик Адвокаат подаде оставка и тя бе приета от иракската футболна федерация. 74-годишният специалист не успя да спечели нито една победа в 6 световни квалификации (3 равенства и 3 загуби) за времето от 3 месеца, в които бе начело на отбора.

"Футболната асоциация на Ирак прие оставката на треньора Адвокаат. Временно поста заема досегашният му помощник Желко Петрович. Той ще води отбора в предстоящия турнир за Арабската купа, който започва в Катар следващата седмица", обяви говорителят на ФА на Ирак Ахмед Замил в официално изявление.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че преди 14 месеца Спортният арбитражен съд в Лозана осъди ПФК Ботев да плати накуп всички заплати до края на договора на Желко Петрович, който бе прекратен преждевременно заради слаби резултати.

Ръководството на Ботев обжалва санкцията и в момента се чака окончателното решение на съда.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).