Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (3)
Обявиха кои български телевизии ще излъчват мачовете от световното по футбол в Катар
Автор: Стойчо Генов 11:45 / 07.01.2022Коментари (0)845
©
Днес официално бе обявено кои български телевизии ще излъчат съвместно световното първенство по футбол през 2022 година. Това са Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. Благодарение на партньорството между тях, българските зрители ще имат възможност да се насладят на 22-ото издание на финалите за световната купа, които ще се проведат в Катар през есента.

Всички 64 мача от Световното първенство ще бъдат разпределени поравно между Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия. По традиция, те едновременно ще излъчват откриването на 21 ноември 2022 година с мача, в който домакините ще дебютират на световни финали, както и финала на 18 декември 2022 година.

Другите две срещи, които паралелно ще бъдат излъчени съвместно от двете медии, са среща от груповата фаза на 28 ноември и двубоят, който ще определи носителя на бронзовите медали в надпреварата. Така всеки от партньорите ще излъчи по 34 мача от вълнуващия турнир.

"Партньорството с обществената телевизия вече се доказа през годините. След съвместното излъчване на две европейски първенства по футбол, тази година ще дадем възможност на футболните почитатели в България да се насладят на едно от най-гледаните спортни състезания в света отново заедно. Радвам се да обявя, че в каналите на Нова Броудкастинг Груп то ще се проследи в 4К резолюция. Ние осигуряваме най-богатото и разнообразно спортно съдържание на българския медиен пазар и амбицията ни е да продължим да гарантираме достъп до най-атрактивните световни първенства“ – заяви главният изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп и директор "Програмиране, продукция и рекламни продажби“ на Юнайтед Медия Дирк Геркенс.

"Българската национална телевизия продължава мисията и традицията си да излъчва най-значимите спортни форуми за българските зрители. От 21 ноември до 18 декември 2022 г. светът ще бъде футбол, а БНТ ще направи футболните фенове свидетели на вълнуващите битки на най-интригуващото спортно събитие – Световното първенство по футбол. Обществената медия има дълголетна история в отразяването на най-големия футболен форум, която датира от 1966 година. Подготвяме атрактивни и модерни студийни програми, в които ще научите най-важното за Мондиала, а благодарение на професионализма и опита на екипа ни от коментатори, редактори, репортери и оператори, зрителите ни ще могат да съпреживеят футболните емоции“– заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Световното първенство по футбол 2022 ще бъде уникално в много отношения. Състезанието ще бъде своеобразно сбогуване с настоящия му формат. За последен път броят на участниците в турнира ще бъде 32 и за първи път ще се проведе в Арабския свят. Заради спецификите на климата в Близкия изток, надпреварата за световната купа няма да се състои през лятото, а в последните месеци на годината.

Специално за провеждането на световните финали в Катар бяха построени седем модерни съоръжения, включително новият национален стадион, близо до столицата Доха. Стадионът, който ще приеме мача за трофея, също е уникален, заради новия град Лусаил, който се строи около него и предстои да бъде дом на 450 000 жители.

Квалификациите започнаха през 2019 г. с участието на всички 211 членки на ФИФА. Страната домакин се класира по право и ще направи дебюта си на световни финали. Към домакините като сигурни участници в турнира вече се присъединиха още 12 отбора, включително световният шампион Франция, както и Германия, Дания, Бразилия, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия и Аржентина.

Имената на още 19 участника в турнира ще станат ясни през пролетта, когато ще приключи квалификационния процес на всички 6 континента. Най-голямата атракция сред оставащите квалификационни срещи ще бъдат плейофите на Стария континент.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Дея Спорт и Черно море определят днес полуфиналиста в Супер Волей
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Григор Димитров с нова победа и сигурен двубой с Карлос Алкарас

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: