Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (0)
Наш хандбален клуб не успя да затопли залата си, загуби служебно с 0:10
Автор: Пламена Николова 10:46 / 17.01.2022Коментари (0)405
©
Хандбалният шампион на България "Шумен 61“ оглави класирането в мъжкия хандбален елит на старта на пролетния полусезон. Шуменци са на върха в таблицата, след като вчера им бе присъден служебен резултат 10:0 срещу "Локомотив“ (Мездра). През първия полусезон шампионите сломиха "Локо“ като домакини с 40:27.

Подопечните на треньора Чавдар Чернев са лидери в подреждането с актив от 14 т. (7 победи, 2 загуби, голова разлика 263:197), сочи справка в сайта на федерацията. Шуменци свалиха от върха "Спартак“, но варненци имат мач по-малко.

"Съдийският делегат на мача ни с "Локомотив“ (Мездра) реши срещата да не се играе, тъй като в залата нямаше нужните 14 градуса. Така на практика реално ние ще се включим в пролетния дял от първенството едва на 29 януари, когато приемаме "Осъм“ (Ловеч), тъй като по програма в 11-ия кръг отборът ни почива. Идната седмица предстоят и мачовете на националния отбор“, разясни старши треньорът на "Шумен 61“ Чавдар Чернев.

В понеделник Чернев, който е и селекционер на представителния ни тим, събира трикольорите отново, след като по-рано двубоите им от баражите за квалификациите на европейското по хандбал бяха отложени заради карантинирани играчи.

"В понеделник се събираме отново, ще се правят тестове – надявам се всички състезатели да бъдат отрицателни и отново да стартираме нормално тренировки. За съжаление имаме много кратко време – едва 3 дни. На 22 и 23 януари ще играем с Латвия на тяхна територия. Ние си преотстъпихме домакинството и затова играем и двете срещи там. Предстоящите мачове са баражи за класиране за квалификации на европейско първенство през 2024 г. в Германия“, уточни Чернев.

Той добави, че е успял да добие представа за съперника, като е гледал техен мач преди броени дни. "Играха световна квалификация с Италия. За моя голяма изненада изгубиха домакинството си с 10 гола разлика. Латвия са на лагер от началото на декември. Играха и прибалтийски турнир с Естония и Литва. В момента продължават да се готвят. Ще влязат много подготвени. За съжаление в нашия лагер нещата не стоят така – отиваме там след двуседмична карантина, разполагаме само с три дни за тренировки. Предимствата са на страната на Латвия“, каза наставникът на "А“ отбора ни по хандбал.

Той изрази съжаление, че клубният му тим "Шумен 61“ също не е успял да направи пълноценна подготовка за втория дял от шампионата. "Разболя се Вилиян Негованов. Предпазливи сме, дистанцираме се максимално“, обобщи Чернев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Очакват ни възлови мачове на двата бургаски отбора от полуфиналните плейофи в Супер Волей

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: