Няма да се продават билети за Олимпийските игри в Пекин заради усложената ковид ситуация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:53 / 17.01.2022
385
Организационният комитет на Зимните олимпийски игри в Пекин обяви днес, че билетите за започващото на 4-ти февруари събитие вече няма да се продават на широката публика и ще бъдат раздадени на "целеви" групи от хора. По-рано (през септевмри 2021 г.) продажбата на билети беше ограничена до зрители от континенталната част на Китай, "които отговарят на изискванията за противодействие на Covid-19".

Билетите обаче вече няма да се продават "поради настоящата тежка и сложна ситуация на пандемията Covid-19 и за да се гарантира безопасността на всички участници и зрители“.

Вместо това организаторите ще въведат "адаптирана програма", която "ще покани групи от зрители да присъстват на място по време на Игрите". От тези с покани ще се очаква също така "стриктно да спазват мерките за противодействие на Covid-19 преди, по време и след всяко събитие, като предварителни условия за безопасното и стабилно провеждане на Игрите".

Организационният олимпийски комитет не даде повече подробности, нито уточни как ще бъдат разпределени билетите.

Олимпийските игри, които ще се проведат в китайската столица и съседната провинция Хъбей, ще се проведат в "затворен цикъл“, който ще държи спортистите и другия персонал на игрите отделени от широката китайска общественост. Повечето участници ще пристигнат със специални чартърни самолети.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).