Закриха Олимпийските игри в Пекин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:00 / 20.02.2022
629
Зрителите чуха олимпийския и италианския химн, след което бе представена емблемата на Игрите след четири години.

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах официално закри XXIV Зимни олимпийски игри в Пекин. На церемония на Националния стадион в китайската столица, познат като "Птиче гнездо", бе сложен край на Игрите, които се проведоха в периода 4-20 февруари.

"Благодаря, Китай. Скъпи спортисти, през последните 16 дни се възхищавахме на вашето изключително представяне. Бяхме дълбоко трогнати как пожелавате успех и аплодирате вашите конкуренти, за да постигнат те най-доброто от себе си. Вие не само се уважавахте, подкрепяхте се взаимно, прегърнахте се, дори страните ви да са разделени от конфликт. Преодоляхте тези различия, демонстрирайки, че в олимпийската общност всички сме равни, независимо как изглеждаме, откъде идваме или в какво вярваме. Тази обединяваща сила на олимпийските игри е по-силна от тези, които искат да ни разделят", каза във финалната си реч Бах.

Преди това той и президентът на Китай Си Цзинпин дадоха начало на церемонията, която бе далеч по-скромна от откриващата. Събитието започна с изпълнение на химна на Китай "Марш на доброволците", след което дойде ред на терена да излязат спортистите. Те бяха в доста съкратен брой, като България не бе представена от нито един състезател, тъй като всичките ни 15 атлети вече си тръгнаха от Пекин.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).