Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Пьотр Нестеров и Михаела Цонева спечелиха титлите на Държавното първенство по тенис
Автор: Екип Burgas24.bg 09:01 / 14.03.2022Коментари (0)437
© bgtennis.bg
Националът Пьотр Нестеров спечели за първи път титлата при мъжете на Държавното лично първенство по тенис в залата на базата на Югозападния университет в Благоевград.

Поставеният под номер 3 Нестеров, който през миналия уикенд направи дебют за България в Купа "Дейвис, победи във финала водача в схемата Симеон Терзиев с 6:0, 6:1. В надпреварата при жените поставената под номер 1 Михаела Цонева се наложи на финала над партньорката си на двойки и трета в схемата поединично Катерина Димитрова 6:1, 6:2 и също заслужи за първи път трофея.

17-годишната Цонева, която е вицешампионка на България на открито от миналия сезон, взе втора титла от първенството в Благоевград, след като вчера заедно с Димитрова триумфираха и при дамските двойки.

Призюорите бяха наградени от капитана на България за Купа Дейвис Валентин Димов и от Димитър Кузманов, който е и член на УС на БФТ. Валентин Димов сподели впечатленията си от финалите специално за сайта на БФТ: "Това което видяхме с Димитър Кузманов от страна и на жените и на мъжете ни хареса. При мъжете Пьотр Нестеров затвърди позицията, че беше избран като част от отбора на България за Купа Дейвис.

Пьотр показа много добра игра през целия турнир. Също така поздравления и за Симеон Терзиев, който дълго време лекуваше контузия и успя да достигне до финала на първенството. Това е изключително похвално, защото най-важното за един спортист е да бъде здрав.

Това което видяхме при жените също много ни хареса. Михаела Цонева игра много хубав тенис и заслужено спечели. Разбира се има накъде да се развиват състезателите, но те са още млади. Имат доста път пред тях, но това което видяхме е позитивно" коментира Валентин Димов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Фрегата ще играе за бронза в хандбалното първенство

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: