Гонзо: Някой иска война! Лицемерно е да манипулираш фенове в своя полза!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:26 / 29.03.2022
467
Техническият директор на БФС Георги Иванов - Гонзо коментира събитията около футболната ни централата в "Бояна". Според доскорошния спортен директор на Локомотив Пловдив ситуацията с протестиращите фенове вреди на българския футбол. Пловдивчанинът се обърна и към столичния кмет Йорданка Фандъкова

"За мен е недопустимо да се случват подобни неща, тъй като те за пореден път вредят на футбола и на правилата. На базата в "Бояна" всеки ден тренират огромен брой деца, които са уплашени и стресирани от случващото се, а родителите им се притесняват за тяхната сигурност. Знаете ли, юношите до 19 години победиха Черна гора на фона на нецензурни скандирания и обиди само на няколко метра от тях. Никой не може да ме убеди, че това е нормално", каза пред "Гонг" Георги Иванов.

"Самият протест за мен е провокация, знам че текат усилени опити да бъдат привлечени и други агитки и фен-клубове, което лишава този протест от автентичност - няма как да обикаляш и да караш запалянковци да опъват палатки пред "Бояна" в името на обща цел, когато тя е само твоя. Смятам, че реакцията на общинските власти е неправилна. 

Те много добре си дават сметка, че става дума за хора с определена мисия и че конфликтът, който те търсят като нищо може да избухне. Затова призовавам кмета Йорданка Фандъкова и общинските съветници да вземат необходимите мерки и да осуетят опитите за ескалиране на напрежението. Очевидно някой толкова иска властта, че е готов да я заплати с война, а аз категорично се противопоставям на това", добави още бившият голмайстор.

"Намирам за лицемерно да използваш групи от фенове и да ги манипулираш в своя полза. Всичко в българския футбол е демократично и по правилата. Не мисля, че палатковите лагери са адекватният начин да обърнеш резултата в своя полза", добави техническият директор на БФС.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).