Шампионът Кирил Милов: Уникално беше, че чух химна в последния мач на турнира

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:56 / 04.04.2022
736
Европейският шампион по класическа борба в категория до 97 кг Кирил Милов се завърна в България след първия в кариерата си триумф на такъв форум. Досега той имаше сребро от Шампионата на Стария континент през 2019-а в Букурещ и от Световното през 2018-а в Будапеща, където сега постигна най-големия си успех. Шампионът говори пред медиите на летище София:

“Чувството не може да го опишеш. Уникално беше, че чух химна в последния мач на турнира. Не мога да опиша чувството, защото претърпях толкова лишения и успях да се кача на най-високото място на стълбичката. Надявам се да съм пример за младите и те да се вдъхновят от моето постижение.

Така се получава, че Будапеща е щастливият ми град. Там за първи път стигнах финал на голямо първенство и останах със среброто. Там спечелих и олимпийска квота, а сега за първи път взех и златен медал.

Всичкия труд и лишения се отплатиха с тази титла. Преди все нещо не ми достигаше - дали някое движение или някоя крачка. Сега най-после успях да подредя добре тактически срещите си и да ги проведа по най-добрия начин.

Мобилизирах се и победих всички, които са ме побеждавали преди. Само руснаците ги нямаше, но всички държави тренират и много вдигат нивото, така че конкуренцията беше много голяма.

Казах си, че най-после съм успял и благодарих на Господ. Не можеш да опишеш какво е чувството при триумфа, просто е невероятно. Забравяш всички лишения и всички часове тренировки, в които си пренебрегвал приятели и семейство. Липсата на заплати ни повлия, но успяхме всички заедно да се мобилизираме и да дадем най-доброто от себе си на това първенство за България.

Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на моето семейство", каза Милов".


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).