Шампионски титли, медали и сребърна купа в отборното класиране за кадетите от клуб "Черноморец св.борба"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 08.04.2022
468
Солидно представяне на държавното лично-отборно първенство по борба свободен стил за кадети регистрираха състезателите

от клуб "Черноморец". Шампионатът в Сливен приключи днес.

Равносметката за нашите е две титли, още два медала - сребърен и бронзов и второ място и сребърна купа в отборното класиране.

Шампиони са Ергюн Шукри в кат.55 кг и Ердал Галип до 65 кг. Ахмед Ахмед е сребърен медалист при 60-килограмовите, а Константин Райков грабна бронза в кат. до 80 кг. Диян Ангелов е пети до 60 кг. Всички са възпитаници на Спортното училище "Юрий Гагарин".

В отборното класиране клуб "Черноморец св.борба" зае второто място и заслужи сребърната купа. Активът на младите бургаски таланти е 105 точки.

Първенци станаха домакините от АСК"Сливен" със 114 точки. Трети е "Димитровград" със 100 точки.

"Имаме талантливо поколение. Нагласата ни беше за първо място в отборното класиране. Малшанс ни попречи, но това ще амбицира момчетата за в бъдеще", заяви президентът на "Черноморец св.борба" Стефан Георгиев.

Треньорите, които водят подготовката на борците в клуба са Мариан Тодоров, Илиян Стефанов, Мариян Фучеджиев, Кирил Димитров и Стоян Панев.

Сребро за клуб "Бургас" спечели Димитър Чолаков в кат.65 кг, който загуби на финала от световния ученически шампион за 2021 година Ердал Галип.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).