Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Спортното училище в Бургас стана на 49 години
Автор: Екип Burgas24.bg 16:36 / 12.04.2022Коментари (0)441
Спортното училище "Юрий Гагарин" отпразнува днес своята 49-годишнна с мисълта и амбицията за нова собствена сграда.

Семплото тържество се проведе в зала "Бойчо Брънзов" в присъствието на кмета Димитър Николов, зам.кметът Диана Саватева,

председателят на постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Народното събрание Иван Ченчев, зам.областните управители Тодор Иванов и Пламен Янев, съветникът на министъра на младежта и спорта Антон Коджабашев- трикратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести.

Сред официалните гости бяха още Веселина Деведжиева - началник отдел "Спорт" в Общината, Павлина Алексиева- гл.експерт по физическо възпитание и спорт в РУО-Бургас, както и бившите директори на Спортното Димитър Костов и Георги Георгиев, и бившият заместинк директор Янчо Павлов.

"Много е важно да вярваш в каузата, която защитаваш. Аз вярвам в каузата на спортното училище. Убеден съм, че и моите колеги- треньори и учители вярват в тази кауза. Ние трябва да я предадем на вас, учениците", заяви в приветствието си директорът Янчо Стойчев.

"Ангажирам съм лично, както и Община Бургас,вашето училище да има собствена сграда, каквато не е имало в историята си. Сигурен съм, че ще убедим всички останали институции в това, Бургас да има най-модерното спортно училище в България", заяви Иван Ченчев.

"В продължение на 49 години сте гордост за Бургас. Именно от Спортното училище са излезли едни от най-големите легенди на българския спорт.

Знаково за нас е, че председателят на парламентарната спортна комисия прегърна каузата за нова сграда. В бъдеще спокойно можем да кандидатстваме за филиал на НСА в Бургас, защото разполагаме с качествени треньори, преподаватели и спортисти. Желая ви много успехи в бъдеще както на спортното поле, така и в учението", заяви кметът Димитър Николов.

Прочетени бяха поздравителни адреси от името на областния управител Стойко Танков и от Виолета Илиева- началник на РУО-Бургас.

Талантливи ученици демонстриха своите умения по спортовете акробатика, худ.гимнастика, баскетбол и борба.

Възпитаници на Брейк стайл клуб поздравиха рождениците от Спортното с атрактивни, спиращи дъха изпълнения.

В края на церемонията с грамоти бяха наградени ученици - участници в конкурса по повод честването на 49-та годишнина от основаването на СУ"Юрий Гагарин".

За отлично представяне - трето място в 26-та национална ученическа философска конференция "Човек. Свят"- Димана Костадинова от 8 А клас.

За есе, съответно трето, второ и първо място за Вероника Тодорова от 8 А клас, Веселина Маринова също от 8 А клас и Максим Чоков.

За презентация Мирослав Колев от 7 Б клас, Стелияна Няголова от 7 А клас, и Мария Карталова от 7 А клас на трето място, Ивелина Борисова от 9 А клас на второ място и Мариела Комитова от 10 А клас на първо място.

За рисунка призьорите са: трето място за Алекса Радева и Ивайла Бакалова от 6 А клас, второ място за Ян Ерохин от 5 А клас и първо място за Жанина Андонова от 6 А клас.

С грамота за участие в мероприятията, свързани с честването на патронния празник на училището беше наградена и учителката

Веселина Градева. Колежката й Николина Коларова получи грамота за участие и подготовка на ученици в 26-та национална ученическа философска конференция "Човек.Свят"

По-рано днес, преди началото на тържествената церемония за 49-годишнината на СУ"Юрий Гагарин" на пресконференция с участието на Иван Ченчев, Антон Коджабашев и Янчо Стойчев беше обявено, че вече се изготвя идеен проект за нова сграда на училището, който трябва да е готов до края на месец май.

Избраният терен е в близост до спортна зала "Арена Бургас".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: