Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Стефка Костадинова: Започвам да водя дело срещу човека, който ме обвини, че съм използвала допинг, за да скоча 209 см
Автор: Екип Burgas24.bg 13:36 / 25.04.2022Коментари (2)727
©
"Останах си същата след края на спортната кариера. Когато бях спортистка не ми е липсвал семейния уют по време на празниците, но впоследствие видях колко неща съм пропуснала", това каза в ефира на "На Фокус" олимпийската шампионка, многократен световен и европейски шампион, председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Тя сподели, че е гледала баба си Стефка как е подготвяла всичко необходимо за празника, но не е наследила уменията ѝ, а приятели са я успокоявали, че може да има много жени, които готвят, но са малко тези, които могат да скочат 209 см.

Олимпийската ни шампионка подчерта, че успехите в спорта, резултати и рекорди дължи на всички хора, които са я подкрепяли още от спортното училище "Васил Левски" в Пловдив.

Костадинова призна, че по време на пандемията, когато е имала повече свободно време и е било нужно да се стои вкъщи, е тренирала върху готвенето, чистено и стъпка постъпка нещата вървят в положителна посока.

През същия период председателят на БОК е отделяла повече времем за четене на книги, гледане на филми.

"Двете години промениха целия свят, целия спорт, самите нас. Станах по-затворена, ограничих контактите си", добави Стефка Костадинова.

Към всичко това се прибавя и ново хоби.

"Преди пет години си говорехме за къмпинг и каравана и решихме да видим какво е да почиваме така. Видяхме колко си по-свободен, по-спокоен. Попаднахме в едно общество на професионалисти във всяка област, с които се общува много приятно. Това ме върна в детството, когато всичко беше свободно", споделя още Костадинова.

Рекордът от 209 сантиметра на българската атлетка в скока на височина от 1987 г., регистриран на състезание в Рим, до ден днешен не е подобрен.

"Започвам да водя дела срещу шведския журналист Патрик Еквал, който ме обвини, че съм използвала допинг, за да скоча 209 см. Аз сега започвам дела срещу него. Той се извини, но "казана дума, хвърлен камък. Иначе тогава първи ме поздравиха руснаци и украинци".

Шефката на БОК разказа за приятелството си със Слави Трифонов, което датира от 1998г. "Но откакто стана политик, аз не съм го тормозила", уточни олимпийската шампионка.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
я кажи как ходеше в кварталното мазе да си провиш *фризурата* за по-голям ефтинджос!
0
 
 
Стефке осъди го този боклук .Това заслужават тези кретени .
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Шампионът Балкан надигра лидера Черноморец в НБЛ
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: