Стефка Костадинова: Започвам да водя дело срещу човека, който ме обвини, че съм използвала допинг, за да скоча 209 см

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:36 / 25.04.2022
732
"Останах си същата след края на спортната кариера. Когато бях спортистка не ми е липсвал семейния уют по време на празниците, но впоследствие видях колко неща съм пропуснала", това каза в ефира на "На Фокус" олимпийската шампионка, многократен световен и европейски шампион, председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Тя сподели, че е гледала баба си Стефка как е подготвяла всичко необходимо за празника, но не е наследила уменията ѝ, а приятели са я успокоявали, че може да има много жени, които готвят, но са малко тези, които могат да скочат 209 см.

Олимпийската ни шампионка подчерта, че успехите в спорта, резултати и рекорди дължи на всички хора, които са я подкрепяли още от спортното училище "Васил Левски" в Пловдив.

Костадинова призна, че по време на пандемията, когато е имала повече свободно време и е било нужно да се стои вкъщи, е тренирала върху готвенето, чистено и стъпка постъпка нещата вървят в положителна посока.

През същия период председателят на БОК е отделяла повече времем за четене на книги, гледане на филми.

"Двете години промениха целия свят, целия спорт, самите нас. Станах по-затворена, ограничих контактите си", добави Стефка Костадинова.

Към всичко това се прибавя и ново хоби.

"Преди пет години си говорехме за къмпинг и каравана и решихме да видим какво е да почиваме така. Видяхме колко си по-свободен, по-спокоен. Попаднахме в едно общество на професионалисти във всяка област, с които се общува много приятно. Това ме върна в детството, когато всичко беше свободно", споделя още Костадинова.

Рекордът от 209 сантиметра на българската атлетка в скока на височина от 1987 г., регистриран на състезание в Рим, до ден днешен не е подобрен.

"Започвам да водя дела срещу шведския журналист Патрик Еквал, който ме обвини, че съм използвала допинг, за да скоча 209 см. Аз сега започвам дела срещу него. Той се извини, но "казана дума, хвърлен камък. Иначе тогава първи ме поздравиха руснаци и украинци".

Шефката на БОК разказа за приятелството си със Слави Трифонов, което датира от 1998г. "Но откакто стана политик, аз не съм го тормозила", уточни олимпийската шампионка.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).