Наш известен спортист към премиера: 3 месеца съм без заплата, а вие искате да даря пари за оръжия, които да убиват хора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:22 / 03.05.2022
1416
Българският състезател по биатлон Благой Тодев, който е 2-ри в света и 1-ви в Европа при младежите тази година, отправи видео послание към премиера Кирил Петков, както и към спортния министър Радостин Василев

Той заяви, че от три месеца не е получавал заплата.

"С този клип искам да се обърна към министър председателя на България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам желанието на г-н Петков относно даряването на нашите заплати за закупуването на оръжие в подкрепа на Украйна. Журналисти ме определиха като най-успешния биатлонист за изминалия сезон и като такъв искам да обърна повече внимание към нашия спорт“,  заяви в обръщението си Благой Тодев във  Фейсбук.

Той посочи всичките си  успехи от изминалия сезон, но уточни, че за тях е получил "0 лева от държавата“ и в продължение на 3 месеца е без заплата.

"Вие ми дължите 3 заплати, а искате да даря една от тях? Продадох медала си от европейското първенство, за да подпомогна жена в нужда, а вие иската да ги даря за оръжия, които да убиват хора“, пита Тодев

"Какви резултати трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи финансиране? Аз не знам. Кажете вие“, попита  Благой Тодев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).