Ударна селекция в "Дея спорт" за новия сезон в Суперволей лигата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:24 / 04.05.2022
956
Ударна селекция за новия сезон в Суперволей лигата стяга "Дея спорт". Бургаският тим завърши на престижното четвърто място в настоящата кампания, в която беше абсолютен дебютант в родния волейболен елит.

Първите попълнения вече са факт и безспорно ще вдигнат класата на отбора за бъдещите предизвикателства в нашенския шампионат, както и в евротурнирите.

Договори вече са подписали четирима. Първият е Валентин Братоев, който за последно беше в Китай и заради воаяжа си в най-многолюдната страна в света забави дебюта си за бургаския клуб, планиран за изминалия шампионат. 34-годишният бургазлия Венелин Кадънков, играещ на поста диагонал, е другият нов в селекцията на треньора Венцислав Симеонов.

Юношата на "Нефтохимик" е бивш национал, а настоящият – Стефан Чавдаров, също парафира с "Дея спорт". 204-сантиметровият централен блокировач идва в Бургас от тима на "Монтана", с който спечели бронзовите медали в Суперволей. Екипът на нашите през следващия сезон ще облече и Стефано Патриарка, който е висок 207 сантиметра. С богат опит е в отбори от италианския елит. Също играе като централен блокировач.

С "Дея" се разделя американското либеро Гейдж Уорлси, който ще продължи кариерата си в Германия, и центърът Стипе Перич. Периодът му в Бургас му извоюва място в националния тим на Хърватска.

За "Дея спорт" ще продължи да играе Тодор Вълчев. Посрещачът беше един от най-стабилните в отбора през сезона. Същото важи и за разпределителя Георги Братоев. Бившият национал пак ще дирижира играта на "Дея" както в шампионатните битки, така и в тези за евротурнирите, където целите са максимално високи.

"Вдигаме летвата. Скоро ще обявим още попълнения, за да може "Дея спорт" да радва на макс компетентните фенове на волейбола от Бургас", заяви амбициозният собственик и президент на клуба д-р Александър Маджуров.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).